Malin Baryard-Johnsson och H&M Actrice W - 14 inför individuella semifinalen
FOTO: Roland Thunholm

Två svenskar till semifinal - laget sexa

2010-10-07

Det blev en spännande nationshoppning där favoriter föll och andra levde upp till förväntningarna. För hemmanationen USA blev det ett misslyckande. Tänkt seger på hemmaplan slutade med en tionde och sista plats.

Sverige blev sexa och missade OS-kvalet med en placering. De fem bästa nationerna på VM  kvalar till OS i London 2012.
- Med tanke på hur säsongen sett ut, att vi åkte ur toppligan och att vi för några månader sedan hade två hästar skadade är en sjätteplats på VM en mycket bra prestation, tycker Chef d´Equipe Hans Horn.

På verkliga plussidan är två ryttare i semifinal. Rolf-Göran Bengtsson med Ninja La Silla ligger sexa och Malin Baryard-Johnsson 14 inför fredagens semifinalrundor,
H&M Actrice har verkligen visat att hon har det som Malin hela tiden har trott finns där. Actrice W gick dubbelnolla på hinder i VMs nationshoppning med ett ynka tidsfel.
- Det var två jäkligt bra rundor och idag var Actrice till 100 procent med mig.
Malin tycket att det är kul att vara tillbaka i laget och att vara med på VM, något hon inte räknade med i början av året. Men Actrice utveckling har tagit henne in i VM-laget och nu till semifinal.
- Vi har inte alltid haft samma uppfattning om hur saker och ting ska göras och hon kan fortfarande överraska mig, men just nu känns det väldigt bra.
Hennes bästa prestation med H&M Actrice W hittills säger Hans Horn.

Rolf-Göran Bengtsson har varit febrig med influensaliknande symptom några dagar men av det märktes ingenting när ha och Ninja La Silla tog sig an hindren.
Ninja flög över hindren och hade inga problem någonstans.
- Ninja hoppade bra igår, hoppade bra idag igen och själv har jag mått bättre, sammanfattade Rolf-Göran onsdagens kvällsövningar.
Redan efter tisdagens runda antydde Rolf-Göran att Ninja nog kändes som att vara i samma form som när det blev OS-silver i Hongkong för två år sedan. Och Ninja ser ut att vara i medaljform.

Peder Fredricson och H&M Arctic Aurora Borealis fick två nedslag i nationshoppningen andra runda.
- Ett 4+8-resultat i ett världsmästerskap är helt okej och Peder har gjort ett bra jobb, säger Hans Horn.
Själv har Peder lite blandade känslor efter resultatet.
- Vi nådde inte målen att ta medalj eller OS-kvala, men samtidigt är en sjätteplats bra och det är fantastiskt att ha en VM-häst att rida.

Helena Lundbäck var naturligtvis besviken efter 20 fel.
- Hon är en bra ryttare och en bra lagkamrat som vill göra sitt bästa, idag var det Erbblume som gav upp i slutet av banan och det var naturligtvis frustrerande för Helena, säger Hans.

Semifinalen rids på fredag i två rundor över olika banor. De fyra bästa efter semifinalen går till final där de rider sin egen och varandras hästar i fyra rundor över en kortare bana.

German-team3-101006[1]

Tyskland vann lagguldet överlägset. Hade det varit vanlig nationshoppning hade siste startande Marcus Ehning inte behövt gå in på banan sedan hans lagkamrater satt tre nollor men för sitt individuella kval var han tvungen att rida.
Förutom Marcus rider Meredith Michaels Beerbaum, Janne Friederike Meyer och Carsten-Otto Nagel i laget. Det är första gången Tyskland haft två kvinnliga ryttare i ett landslag.
Silver till Frankrike och brons till Belgien.

Resultat och individuell ställning 

ALLTECH-FEI-WEG-2010

Startlistor och resultat

Resultat Online

FEI TV sänder live från VM

fei_tv_large

Se ridsport live online!

FEI TV

Läs mer om VM

Tidsprogram med mera hittar Du på

Arrangörens hemsida

Våra VM-sponsorer

Volkswagen

GPA

Stort Tack!
EquiTours

Equi Tours -ridsportens resebyrå till VM

Equitours arrangerar resor tillridsportens evenemang! Läs mer på

Equi Tours hemsida

VM i media

Se fler nyheter

Annons