Annika Ersgård, fodermarsk och "missionschef".

Tre ton foder med svenska hästarna

2010-10-07

Från Bengts i Veberöd till en container i Kentucky. De svenska hästarnas tre ton tunga foderförråd har rest långt.

De första dagarna i Kentycky Horse Park tillbringade Chef d´Mission, Ridsportförbundets  Annika Ersgård i en stekhet container.

- Då var det riktigt hett, berättar Annika som var först på plats för att göra stallet klart för inflyttning och ta hand om det svenska hästfodret som flugit över Atlanten.
Allt började hos Bengts Foder i Veberöd. Uppsamlingsplatsen för alla VM-hästarna fodersäckar och de som såg till att den viktiga lasten säkert packades in i voltigekapten Johnny Fiskbaeks lastbil, som åkte på hämtrunda i hos Tysklandsbaserade svenskar innan allt flögs iväg i container från Antwerpen till USA.

Tyngst i foderkammaren hos VM-hästarna är säckarna med KRAFFT-sport och KRAFFT Grov 90. Men här finns även havre,  kornkross och vetekli, betfor och müsliblandningar. Till exempel.

Hö och hösilage finns däremot på plats och håller bästa kvalité. Hästskötarna fodrar sina hästar själva, men beställer vad som ska fram från fodercontainern. Kontrollen är rigorös. Ingen obehörig släpps över tröskeln till ”skafferiet”.

Hästarnas foderstater skiljer sig förstås en hel del. Niklas Jonssons First Lady har till exempel med sig 50 kg havre och 5 kg betfor i bagaget. Larina Höm reste med 40 kg KRAFFT sport, 13 kilo Grov och 13 kg betfor medan distanshästen Power packade 50 kg havre och 5 kilo betfor för att klara VM och 16 mil.

ALLTECH-FEI-WEG-2010

Startlistor och resultat

Resultat Online

FEI TV sänder live från VM

fei_tv_large

Se ridsport live online!

FEI TV

Läs mer om VM

Tidsprogram med mera hittar Du på

Arrangörens hemsida

Våra VM-sponsorer

Volkswagen

GPA

Stort Tack!
EquiTours

Equi Tours -ridsportens resebyrå till VM

Equitours arrangerar resor tillridsportens evenemang! Läs mer på

Equi Tours hemsida

VM i media

Se fler nyheter

Annons