Ryttare från fyra kontinenter möts i VM-final

2010-10-09

VM-finalen blir en riktig världsfinal med ryttare från fyra kontinenter. Eric Lamaze, Kanada, Philippe Le Jeune, Belgien, Rodrigo Pessoa, Brasilien, och Abdullah al Sharbatly, Saudiarabien, möts i finalen.

Abdullah al Sharbatly, en oväntad och populär segrare i Göteborg Horse Shows Grand Prix i våras, red dubbelnolla i VM-semifinalen och kunde sedan bara hålla tummarna och bita naglarna när det var fyra ryttare kvar. En bom ner och Abdullah al Sharbatly skulle gå till VM-final.
Tyvärr va det Ninja La Silla som gav honom biljetten när Rolf-Göran Bengtssons finaldröm krossades.

Rodrigo Pessoa var i VM-final 1998 i Rom och vann där med Gandini Lianos. Sedan dess har Rodrigo enligt egen utsago lagt på sig några kilo, fått nya hästägare och genomgått en skilsmässa.
HH Rebozo har han köpt i Florida och den är tidigare riden av Candice King som gjort ett bra jobb med utbildningen av den.
Rodrigo har vunnit världscupfinalen tre gånger och han siktar på att också rida tre VM-finaler innan det är dags att gå i pension.

Hoppningens VM-final innebär att de fyra finalisterna rider dels sin egen häst, dels de andra tre finalhästarna, över en finalbana. Den stora frågan är inför varje final hur det kommer att kännas att rida någon annans häst, kommer det att gå bra, vilka hästar vill man inte rida?
Eric Lamaze vill gärna rida Rodrigo Pessoas HH Rebozo för den tror han mest liknar hans egen Hickstead. Philppe Le Jeunes häst Vigo d´Arsouilles tror han är mest olik hans egen.
- Men jag är övertygad om att alla finalhästarna är välskolade, säger han.
Philippe Le Jeune ser inga problem med att byta hästar i finalrundan.
- De andra är tre topphästar, det har de bevisat här, och jag ser det inte som något stort mysterium, säger han.
Abdullah al Sharbatly vill inte ens tänka på morgondagen ännu men är övertygad om att det kommer att bli bra rundor och berömmer sina motståndare.
Alla finalryttarna ser det som självklart att berätta allt om sina hästar för medfinalisterna. För hästarnas skull är det viktigt att alla vet så mycket som möjligt om dem. Ingen skulle drömma om att hålla inne med information.
Abdullah al Sharbatly hade egentligen OS i London 2012 i sikte och målet var att kvala laget dit.
- Där kan det bli guld för oss, tror han.
Hur det går i Kentucky Horse Park vet vi lördag kväll och natt.


 

ALLTECH-FEI-WEG-2010

Startlistor och resultat

Resultat Online

FEI TV sänder live från VM

fei_tv_large

Se ridsport live online!

FEI TV

Läs mer om VM

Tidsprogram med mera hittar Du på

Arrangörens hemsida

Våra VM-sponsorer

Volkswagen

GPA

Stort Tack!
EquiTours

Equi Tours -ridsportens resebyrå till VM

Equitours arrangerar resor tillridsportens evenemang! Läs mer på

Equi Tours hemsida

VM i media

Se fler nyheter

Annons