Konstapel David Jude utreder sabotaget.

Polisen utreder sabotage mot Chardon

2010-10-10

Timmarna före starten i maraton upptäckte den regerande världsmästaren Ijsbrand Chardon att hans vagn utsatts för sabotage. Nu utreder polisen ärendet.

Upptäckten gjordes ungefär en och en halv timme före start när Chardons son skulle rulla fram vagnen, som visade sig vara skadad på flera ställen.  Bland annat var groomsätena sönderskurna, förmodligen med kniv, och olja från bromssystemet hade läckt ut över golvet i vagnen. Teamet försökte omedelbart skjuta upp startiden för att hinna laga vagnen, något Ground Jury först inte ville gå med på.
- Vi var väldigt nervösa och fick lätt panik eftersom det var så nära till start, säger Maarten van der Heiden, generalsekreterare och sportchef hos det holländska förbundet.
Efter ytterligare påtryckningar och möten beslutades att Chardon fick starta som sista spann. Med hjälp av bland annat massor av tejp lyckades vagnen göras startklar.
- Mest orolig var Chardon över att bromsarna inte skulle fungera ordentligt, säger Maarten van der Heiden. Chardon misstänker ingen av sina konkurrenter för sabotaget.
- Han litar helt och fullt på dem, meddelar van der Heiden

Chardon
Ijsbrand Chardon litar på konkurrenterna.

Sabotaget polisanmäldes omgående och nu pågår en utredning av fallet.
Vagnen saboterades inne på stallområdet som övervakas av kameror och vakter dygnet runt.

Om det fanns en kamera på den aktuella platsen är ännu oklart, men polisen tittar nu närmare på bland annat detta uppger Ltd David Jude från Kentucky State Polis som har en hel polisstation på platsen och beredskap för alla tänkbara polisiära ärenden under VM-veckorna.

 

ALLTECH-FEI-WEG-2010

Startlistor och resultat

Resultat Online

FEI TV sänder live från VM

fei_tv_large

Se ridsport live online!

FEI TV

Läs mer om VM

Tidsprogram med mera hittar Du på

Arrangörens hemsida

Våra VM-sponsorer

Volkswagen

GPA

Stort Tack!
EquiTours

Equi Tours -ridsportens resebyrå till VM

Equitours arrangerar resor tillridsportens evenemang! Läs mer på

Equi Tours hemsida

VM i media

Se fler nyheter

Annons