Isabella Tovek på Happiness (arkivbild)
FOTO: EventingPhoto

Isabella Tovek säkrade finalplatsen på Friends Arena

2019-09-18

I helgen avgjordes det fjärde kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage, under Elitdressyren på Djursholm. Isabella Tovek tog hem segern och säkrade därmed en finalplats i klassen för U25-ryttarna.

Johanna DueBoje med stoet Mazy Klövenhöj vann klassen för de unga Grand Prix hästarna och klättrar därmed upp på en förstaplats i poängtabellen.

Det var åtta ekipage som kom till start i klassen för de unga ryttarna under lördagseftermiddagen, som reds i Intermédiere II. Isabella Tovek säkrade sin finalplats till Sweden International Horse Show genom att ta hem segern med sin Happiness 26 efter en fin uppvisning där de belönades med 68,480%.
- Jag är jättenöjd med dagen, hon kändes jättefin och på hugget idag. Jag har haft henne i 2 år och nu har jag börjat hitta knapparna. Det är en fantastisk häst! säger Isabella Tovek.

Alva Lander red hem en andraplats i U25 klassen med Herbie Hancock Graftebjerg på 67,696% tätt följt av Beata Söderberg på en tredjeplats med Heuberger TSF som fick 67,598% av domarna.

I klassen för de unga hästarna tog Johanna DueBoje med Mazy Klövenhöj hand om segern på 72,647% följt av Djursholms hemmaryttare Tinne Vilhelmson Silfvén med valacken Etoine på 70,686%.

Sista kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage rids hos Linköpings Fältrittklubb den 25-26 oktober och ger koefficient 1,5. Då avgörs det vilka ekipage som kvalar till finalen på Friends Arena under Sweden International Horse Show.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons