Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower - nu i dressyrens A-trupp.
FOTO: Roland Thunholm

Nya namn i dressyrens landslag

2014-05-08

Nu får dressyrens landslag mer muskler när Jennie Larsson, Tyresö, och Paulinda Friberg, Flyinge, tar steget upp i A-truppen.
- Jag hoppas våra nya ”rookisar” kan ge de etablerade ryttarna en bra match i SM i helgen, säger förbundskapten Bo Jenå.

2012 tog Zircoon Spring Flower priset som morgondagens stjärna på Ryttargalan. Redan nu har Jennie Larsson och Zircoon bevisat att juryn hade rätt. 

Tillsammans med den tioårige valacken (f 2004, Painted Black- Armstrong,  ägare Lövsta Stuteri) tar hon nu klivet upp i landslaget.
- Jag är så glad! Ett stort och viktigt steg närmare målet, säger Jennie som rider med siktet mot OS i Rio de Janeiro 2016.

Jennie och Paulinda avandcerar från utmanartruppen till A-truppen. En plats i A-truppen betyder att ekipaget är mästerskapsaktuellt och rider stadigt på en hög internationell nivå med minst 69 procent i Grand Prix. Ett nålsöga rutinerade Jennie Larsson och Zircoon passerar. Vid en holländsk tävling för några veckor sedan tog de till exempel en femteplats med närmare 70 procent.

PaulindaFribergwebb

Paulinda Friberg utsågs förra året till Ridsportens Jubileumsstipendiat. Det vill säga det ekipage av de sökande som bedömdes ha den kortaste vägen till landslag och mästerskap.

På kort tid har också hon och hästen Di Lapponia tagit kliven mot dressyrtoppen. Senast visade de internationell klass i trestjärniga Hagen där ekipaget kom femma i küren och sexa i Grand Prix med 69,280 procent.

Nu är det SM på Ericsberg i helgen som gäller för både Jennie, Paulinda och resten av dressyreliten.
- Jag ska göra mitt allra bästa men inte sätta någon jättepress och tappa fokus, säger Jennie Larsson.
Medalj må vara lockande men framförallt kommer hon lägga krutet på att ”mecka” rätt i mästerskapsklasserna.
- Jag vill vara nöjd med min prestation och känna att jag utnyttjat varenda verktyg i min verktygslåda, förklarar hon.
Det gäller att Zircoons energi skruvas rätt.  
- Han är en grym häst utan några egentliga svagheter. Men det krävs lite tålamod.

Se hela landslaget HÄR

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons