Moa Södergren fick Carin Lindströms stipendium förra året.
FOTO: Linda Belin

Stipendium för ponnydressyrryttare

2013-05-21

Carin Lindströms Utbildningsstipendium tilldelas årligen en eller två lovande ponnydressyrryttare mellan 11 och 15 år. En som tidigare fått stipendiet är helgens trippelsegrare i Moorsele, Marina Mattsson. Sista dag för nominering är den 25 maj.

Carin Lindströms Utbildningsstipendium tilldelas årets mest lovande ponnydressyrryttare mellan 11 och 15 år. Stipendiet syftar till, att genom träning för en av stipendiekommittén godkänd dressyrtränare, ge stipendiaten möjligheter till vidare utveckling inom dressyr.

Förslag på kandidater till Carin Lindströms Utbildningsstipendium kan endast göras av Svenska Ridsportförbundets dressyrkommitté, distrikt och lokalklubbar. 
Den föreslagna ponnydressyrryttaren ska vara mellan 11 och 15 år och till det skriftliga förslaget skall bifogas dokumentation om ryttaren, ryttarens målsättning, ponnyn (egen eller ridskoleponny som står till ryttarens förfogande), tävlingsresultat och namn på nuvarande tränare. I ansökan ska även framgå vilken dressyrtränare, som ryttaren önskar använda för stipendiesumman.
Förslag ska skickas till styrgruppen senast den 25 maj 2013 under adressen Anna Lindström, Auravägen 10, 182 60 Djursholm eller med e-post till anna.lindstrom@righthand.se

Styrgruppen för Carin Lindströms Minnesfond:
Anna Lindström och Sebastian Lindström, familjen
Marlene Smith, Heby Ryttarförening
Margareta Wetterberg och Inger Akalla, Svenska Ridsportförbundet

Carin Lindströms stipendium

Stipendiet instiftades efter Carin Lindströms bortgång 2004 av familj och vänner för att föra vidare Carins brinnande engagemang för ponnydressyren. I mer än 20 år var Carin en värdefull inspiratör och ledamot av Svenska Ponnyryttar-förbundets nationella kommitté med särskilt ansvar för ponnydressyren. Hon initierade och anordnade träningar för elitryttare och andra talanger samt fanns med vid tävlingar nationellt och internationellt alltid redo att uppmuntra och sporra de tävlande. Efter sammanslagningen till ett ridsportförbund fanns Carin med i förbundsstyrelsen och i dressyrkommittén.

I sin hemort Heby var Carin Lindström eldsjälen som såg möjligheter och som fick den lokala ridklubben att ständigt nå nya mål. Carin var under många år även en uppskattad ordförande i Ponnyryttarförbundets Västmanlandsdistrikt. Hon var ledamot i distriktsstyrelserna för såväl Ridfrämjandet som Svenska Ridsportförbundet samt för Västmanlands Idrottsförbund.

Carin var en varm och generös människa som genom sitt ideella, djupa och långvariga engagemang har haft stor betydelse för ridsportens utveckling av verksamheten för barn och ungdomar.

Tidigare stipendiater:
2007-Marina Mattsson
2008-Victoria Logård
2009-Josefine Ivarsson-Mårtensson
2010-Miranda Iderfors-Widell
2011-Alicia Carlsson och Klara Svanberg
2012-Stephanie Linde och Moa Södergren

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons