Kyra Kyrklund och Bo Jenå är ute på en annorlunda talangjakt.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Är din häst redo för Rio?

2011-05-25

Tror du att din dressyrhäst har talang och förutsättningar att gå Grand Prix 2016? Kan ni tillsammans vara ett ekipage för OS i Rio de Janerio?

Förbundskapten Bo Jenå tillsammans med supervisor Kyra Kyrklund och Svenska Ridsportförbundets dressyrkommitté är på en annorlunda talangjakt. De hoppas kunna hitta ännu oupptäckta talanger som har potential att bli landslagsekipage och kanske till och med vara med i truppen till OS 2016.
Nu uppmanar de duktiga ryttare med talangfulla hästar att spela in en dvd där ekipaget visar var i utvecklingen de befinner sig just nu.

- Vi har inte resurser att hinna se alla dressyrekipage i detta stora och avlånga land så nu testar vi ett nytt grepp, säger Bo Jenå.
- Vi kommer att titta på inskickade dvd och sedan kontakta de ryttare som vi tror har potential att komma med i landslaget.
Uppropet vänder sig till de ryttare som har en häst med dressyrtalang i åldern mellan 6 och 10 år. Ryttaren ska vara beredd att göra en helhjärtad satsning under säsongerna som leder fram till OS i Rio de Janeiro.

Gör så här
Spela in en film, inslaget ska vara minst fem minuter långt, max tio minuter, och innehålla alla tre gångarterna skritt, trav och galopp och rörelser i det utbildningsstadium hästen för tillfället befinner sig. Du kan antingen skicka en dvd eller ett USB-minne till nedanstående adress eller publicera ett klipp på Youtube eller motsvarande och skicka en länk.
Skriv en presentation av dig själv och din häst med resultat, ambition och målsättning samt en motivering till varför du vill göra satsningen. Presentationen ska åtföljas av ett utlåtande från A- eller B-tränare.

Skicka till:
Svenska Ridsportförbundet
att: Mats Eriksson
Ridsportens Hus, 734 94 Strömsholm

E-post: mats.eriksson@ridsport.se

Talangjakten pågår till 15 augusti 2011.
Aktuella och intressanta ekipage kommer att kontaktas personligen.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons