Åsa Nyström
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Nykomlingen Åsa laddar för GP-debut

2010-01-13

Åsa Nyström en av flera nykomlingar i dressyrens elitttrupper som slog sig ner på sin första avsuttna träff på K1. Snart tar hon steget ut i Grand Prix.

- De flesta här har jag ju träffat förr men mest på tävling. Att ses så här är verkligen kul, säger Åsa som har med sig dressyrkompisarna Anette Christensson och Ann Svefors från Västergötland.
- Vi triggar och stöttar varandra och har slitigt ihop i många år nu. Det rör på sig i den västgötska dressyren. Tre ryttare på GP-nivå är nog mer än någonsin i våra trakter.

Trots snö och iskyla trimmar Åsa till vardags som bäst för att hitta formen till årets Grand Prix-debut.
– Vi har det rätt lyxigt här med tre ridhus så det är faktiskt mest att träna på som vanligt säger Åsa.
Sedan 1996 har hon arbetat professionellt med dressyr och sedan 2001 driver hon egen verksamhet på Grevagården i Skövde.
Förhoppningen är att vara redo för högsta dressyrklassen till säsongspremiären i Åstorp i mars med Walkman (Warsteiner - Judex xx). Hästen hon känt i elva år nu.
- Jag köpte honom när han var tre veckor gammal, säger Åsa som har ett långt samarbete med uppfödaren Ragnar Adamsson, och just nu även ett par helbröder till Walkman i stallet.

Ange alt-text här.


- Jag gillade individen, hans uppsyn och modell och dessutom rörde han sig så trevligt.
Men att det skulle bli en Grand Prix atlet av den bruna, vackra fölungen fanns det förstås ingen garantier för, även om Walkman tog plats i alla årgångsfinaler.
- Det här är min första häst i de här klasserna och det är klart att jag har extra starka band till Walkman eftersom vi känt varandra så länge.
Att ta klivet upp till GP tycker Åsa är stort - och svårt.
- Att jag tagit fram min häst helt själv gör det extra häftigt. Det har varit en lång resa men det är ju också det som är en del av tjusningen i det här.

Så här ser dressyrens träningsgrupper ut

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons