Maria Hagman Eriksson och Power vann 160 km i Tyskland.

Maria och Power segrade med toppfart och nytt svenskt rekord

2010-04-21

Maria Hagman Eriksson och hästen Power tog en klar seger i den trestjärniga klassen över 160 kilometer i tyska Gartow den 17 april. Med över en timmes marginal till tvåan lyckades hon även av att rida över 18 km/h och dessutom ta ett nytt svenskt rekord. Därmed har hon klarat kvalgränsen för distansritt till VM i Kentucky.

- Det här känns helt fantastiskt. Att få göra den snabbaste tiden någonsin i Sverige känns otroligt och hästen var verkligen fräsch, säger Maria Hagman Eriksson.

Ekipaget var först i mål i den trestjärniga klassen över 160 km i tyska Gartow den 17 april. Maria och Power gjorde en stark insats och vann överlägset med en hastighet på 18,267 km/h. De var nästan en timme före ekipaget som kom tvåa i mål.

Planerna för säsongen är fortfarande oklara. Det är ännu inte bestämt om Svenska Ridsportförbundet kommer att skicka några distansryttare till VM i Kentucky, men för Maria är just VM det stora målet.
- Får jag chansen att åka så tror jag absolut att vi har möjlighet att ta en pallplats. Hästen är kapabel till det, och nu har jag ändå inte ridit honom till max. Han gjorde verkligen en toppeninsats.

Att just Power är en så bra distanshäst tror Maria framför allt beror på envishet.
- Han har enormt mycket vilja och är stark. Det är verkligen go i den hästen, säger hon.

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons