Pressmeddelanden

Välkommen till Svenska Ridsportförbundets pressrum. Här hittar du pressmeddelanden, ryttarbiografier, mästerskapsresultat med mera. Kontakt: Lotta Amnestål, informationschef, 0709-79 56 35

​Med över 400 starter från norr till söder har Sverigeponnyn på kort tid vuxit till landets största ponnycup för ryttare på C-ponny. Säsongen 2020/2021 bjuder på hela 15 kvaltävlingar med final under Gothenburg Horse Show.
 
​Under helgen 5-6 september avgjordes sex SM i ridsporten, och internationellt hade svenska ryttare framgångar i fälttävlan och hoppning.
 
Under helgen är Strömsholm och Strömsholms Ridsportförening värdar för flera SM i dressyr. Patrik Kittel kommer hem för att försvara guldet.
 
​Med medaljer vid de största internationella mästerskapen, ryttare rankade bland topp-tio i världen, flertalet nationshoppningssegrar och ett historiskt SM i ryggen står svensk hoppsport kanske starkare än någonsin. Men landslagsledningen siktar ännu...
 
Flyinge Ryttarförening arrangerar lag-SM i fälttävlan för häst 5-6 september och för ponny 12-13 september 2020.
 
Svenska Ridsportförbundet lämnade på måndagen sitt svar på betänkandet Stärkt lokalt åtgärdsarbete - att nå målet Ingen övergödning (SOU 2020:10).
 
​Bilder från helgens tävlingar, fria för publicering i anslutning till text om respektive tävling.
 
​Erica Swartz, Henriksdals Ryttarförening, vann ATG Riders League i Norrköping på lördagen.
 
Åby Ridklubb och Norrköping Horse Show står värd för årets tredje omgång av den nationella hoppserien ATG Riders League. Efter torsdagens kval är det startklart i lördagens delfinaler och flera av Sveriges bästa ryttare är med och slåss om topplaceri...
 
Det är dags för Folksam SM i fälttävlan, som i år arrangeras i samband med det internationella tävlingarna på vackra Segersjö utanför Örebro. Intresset bland ryttarna är stort med totalt närmare 90 starter i två klasser.
 
Rekordmånga sökte till de sex platserna i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram på nivå 4, ATG Hopp & Talang. Nu står klart att programmet utökas med fyra extra platser och tio nya ryttare får chansen att utvecklas mot framtida mästersk...
 
Årets upplaga av Övedsritten, som också står som värd för Folksam lag-SM i distansritt, lockar ett namnkunnigt startfält av både hästar och ryttare. Stora delar av Sveriges elit gästar tävlingen som går på Övedsklosters marker i Sjöbo kommun. Åtta la...
 
Rolf-Göran Bengtsson vann Folksam SM i hoppning 2020 som arrangerades på tävlingsplatsen i Falsterbo.
 
Årets Folksam SM i hoppning blir speciellt på många sätt. Det blir ett startfält med närmast internationell prägel, på en välrenommerad tävlingsplats som inte haft SM förut, ingen publik, men ändå en fullmatad vecka med tävlingar för unghästar, ponny...
 
​Nu stå det klart att årets upplagor av både Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponnyallsvenska kommer att avgöras under hösten. Coronapandemianpassade regler och alla tävlingsplatser är klara.
 
Peder Fredricson med H&M Crusader Ice vann ATG Riders League Grand Prix på Sundbyholm på lördagskvällen. Emma Emanuelsson och Joyful vann ATG Riders League 1,35-hoppning tidigare på kvällen.
 
​Precis som så mycket annat den här säsongen fick ATG Riders League göra en halvhalt när tävlingarna pausade. Nu är det dags igen – årets andra omgång avgöras lördag 1 augusti med toppryttare i deltagarlistorna.
 
​Till årets höjdpunkter hör att hylla ridsportens hjältar men på grund av coronapandemin får Ryttargalan 2020 ett nytt, digitalt format. Ny priskategori på programmet är Årets tränare.
 
Folksam fortsätter att vara Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor i ytterligare tre år. Med ett nytt gemensamt avtal kan försäkringsbolaget och förbundet fortsätta att satsa på skadeförebyggande arbete och trygghet för ryttare på alla nivåer.
 
Häst&Ryttare, Svenska Ridsportförbundets medlemstidning, finns nu både som app och taltidning.
 
telefon-kontakt

Presskontakt

Så når du oss
mynewsdesk logga

Pressmeddelanden

Besök vårt pressrum på MyNewsDesk för att läsa pressmeddelanden, hitta bilder, kontaktuppgifter mm.

Svenska Ridsportförbundet på MyNewsdesk
logo GHS

Gothenburg Horse Show

Besök Pressrummet på MyNewsdesk

3-7 april 2019
Malin Baryard Johnsson1 161123 RT

Sweden Int Horse Show

Besök Pressrummet på MyNewsdesk

28 november-1 december 2019

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Annons