De tre sektionerna

Inom Svenska Ridsportförbundet finns från och med förbundsstämman 2017 tre sektioner med inriktning ungdom,  ridskola/utbildning och tävling.

I den Centrala Ungdomssektionen, CUS, jobbar unga för unga. CUS arbetar för att anpassa verksamheten efter barn och ungdomars behov och förutsättningar. De vill också stimulera barn och ungdomar att ständigt vilja lära mer och därigenom utvecklas samt öka ungdomars delaktighet och inflytande.

Ridskole- och utbildningssektionen har hand om till exempel ridskolefrågor och utbildningsfrågor men här ryms även ämnen som funktionsnedsättning, yrkesprov, säkerhet, hästhållning och anläggning.

Tävlingssektionen ansvarar för Svenska Ridsportförbundets tävlingsverksamhet i dressyr, banhoppning, fälttävlan, parasport, körning, distansritt, voltige, working equitation, mounted games och reining. Allt ifrån lokala evenemang på klubb och distriktsnivå till Svenska Mästerskap och internationella tävlingar. Vi utbildar även alla tävlingsarrangörer och -funktionärer och ger ut Tävlingsreglementen för samtliga grenar.


Senast uppdaterad: 2017-05-15
StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Samarbetspartner

Annons