Ridsportens föreningar och medlemmar erbjuds ekonomi- och juridikrådgivning

Information till Svenska Ridsportförbundets föreningar och distrikt

Svenska Ridsportförbundet, LRF Konsult och LRF Samköp har inom ramen för LRF Häst tecknat avtal om att erbjuda ett rådgivningspaket till de cirka 900 föreningar som är anslutna till Svenska Ridsportförbundet. Erbjudandet gäller också för enskilda medlemmar i Svenska Ridsportförbundet som driver näringsverksamhet.

Erbjudandet gäller från och med den 1 maj 2014.
Företagspaketet från LRF Konsult innehåller bland annat en behovsanalys och genomgång av ridklubbens redovisningssystem. I paketet ingår även rådgivning, upphandlade förmåner, juridiska tjänster och utbildningar.

Intresserad förening ska kontakta Mats Norberg på LRF Konsult, mats.norberg@lrfkonsult.se, 0611-28933
Läs mer om LRF Konsult http://www.lrfkonsult.se/

Kontaktperson på Svenska Ridsportförbundet är AC Bengtsson, kanslichef, 0220-456 12

Erbjudandet
Rådgivningspaketet innehåller bland annat en behovsanalys och genomgång av ridklubbens redovisningssystem. I paketet ingår även rådgivning, upphandlade förmåner, juridiska tjänster och utbildningar. Genom LRF Samköp kan klubbarna få möjlighet att göra lönsamma inköp och få rabatt på upphandlingstjänster från LRF Samköp.
– Vi har kommit långt kring samverkan inom hästnäringen och de olika rollerna har blivit tydliga, säger Anders Mellberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.
Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) har det övergripande ansvaret för samverkan och utveckling av näringen och LRF Häst har utvecklingsansvaret för bransch- och företagsutvecklingen.
– Detta gör att vi inom Ridsportförbundet kan fokusera på den sportsliga utvecklingen och få ett professionellt stöd för de enheter som bedriver sin verksamhet i förenings- eller företagsform, säger Anders Mellberg.

Svenska Ridsportförbundets huvudsakliga samarbete med LRF sker inom tre områden:
• LRF Samköp – som via förbundets intressemedlemskap ger möjligheter att påverka utbudet av avtal så att det blir mer hästanpassat. Ett exempel på detta är avtalet med HIT som levererar anpassade anläggningar för aktiv hästhållning.
• Det andra samarbetsområdet är ramavtalet med LRF Konsult, som ger möjligheter att påverka utbudet av rådgivning, men också att få bra priser på deras tjänster.
• Det tredje samarbetsområdet är kring LRF Häst, en branschorganisation där Svenska Ridsportförbundet är delaktigt. Målet med den nya organisationen är fler professionella hästföretag med ökad lönsamhet och konkurrenskraft.


Senast uppdaterad: 2014-09-25
StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Samarbetspartner

Annons