Årets Ungdomssektion TUSS, från vänster: Olivia Sjögren, Josefine Ahlgren, Olivia Berthagen, Madelene Karlsson, Alice Ård, Madeleine Almqvist, Felicia Johansson, Elin Hjortskull, Julia Gunnarsson.

Årets Ungdomssektion och Årets Ungdomsledare utsedda

2010-11-03

Theleborgs Ryttarsällskaps Ungdomssektion, TUSS, har utsetts till Årets Ungdomssektion 2010. Sara Nilsson från Karlstad Ridklubb blev Årets Ungdomsledare 2010.

Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion, CUS, delar varje år ut stipendium i syfte att lyfta fram och synliggöra unga ledare som gör goda ledarinsatser inom ridsporten. Att TUSS i år fick stipendiet som Årets Ungdomssektion kom inte som någon stor överraskning för styrelsen.
– Vi har strävat efter det här hela året och verkligen jobbat efter en plan för att bli den bästa ungdomssektionen. Det är jätteroligt och det känns som att det hårda arbetet har lönat sig, säger Madeleine Almqvist, ordförande i TUSS.

CUS skriver i motiveringen att TUSS ”genom många nytänkande, uppskattade och välbesökta aktiviteter skapar […] en god sammanhållning på ridklubben”. Ett exempel på vad TUSS gör för sina yngre medlemmar är ”Mini TUSS”. I Mini TUSS får de yngre lära sig om styrelsearbetet och prova på att hålla aktiviteter.

Stipendiet på 10'000 kronor ska användas till att spela in en film som ska inspirera fler att engagera sig i ungdomssektionen.
– Vi har inte vågat planera för mycket innan vi visste om vi vunnit, men planerna är att köra igång under nästa år. Nu får vi chansen att göra det på ett proffsigt sätt, säger Madeleine.

Årets Ungdomsledare Sara Nilsson kommer från Karlstad Ridklubb och beskrivs i motiveringen som ”engagerad, lyhörd och pedagogisk i sin roll som Ungdomsledare”. Sara lägger alltid stor vikt vid säkerheten för både barn och hästar. Hon är en god förebild och bidrar till att skapa en gemenskap i stallet där alla blir sedda och bekräftade. Stipendiet på 5000 kronor ska användas till någon form av ledarutbildning, vilken det blir har Sara inte bestämt sig för än.
sara Nilsson- Det finns massor av kurser som intresserar mig, bland annat en distanskurs om pedagogik och ledarskap på Strömsholm. Gruppdynamik och psykologi är också någonting som intresserar mig, säger hon.

Stipendierna kommer att delas ut under Stockholm International Horse Show i Ericsson Globe den 26-28 november.
Årets Ungdomsledare Sara Nilsson.

 

 

 

 

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Samarbetspartner

Annons