De tre musketörerna som aktiverar kommunikationen. Fr v Emmelie Johansson, Gunilla Wikman, vice ordförande i Svenska Ridsportförbundet och Helena Carlsson
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Ridsportaktivister på Strömsholm

2012-03-28

De tre ridsportaktivisterna drog in i Knytpunkten på Ridskolan Strömsholm. Budskapet var kommunikation, marknadsföring och opinionsbildning för landets ridsportföreningar.

De tre ”musketörerna”, vice ordförande i Svenska Ridsportförbundets styrelse, Gunilla Wikman, Riksidrottsförbundets politiska rådgivare Helena Carlsson och Svenska Ridsportförbundets marknadschef Emmelie Johansson gav en verktygslåda för att bygga vidare med hemma i föreningarna.porträtt4

 Anna Holmén, föreningskonsulent hos Eskilstunaortens Ryttarförening, konstaterade:
- Det här var så inspirerande. Tre unga tjejer som är så kunniga och gav oss så många matnyttiga tips. Nu vågar vi också ta tag i de här frågorna.
Eskilstunaortens Ryttarförening har redan idag ett bra samarbete med både lokal media och kommunens politiker och tjänstemän.

 

porträtt3   Pia Lusth, ridhuschef i samma förening ansåg:
- Checklistorna var mycket bra verktyg. Jag kommer definitiv ha mycket nytta av tipsen i nästa kontakt med politikerna. Vi jobbar nära Eskilstuna kommun som har (s)-styre.
porträtt2   Carin Brosäter studerar till hippolog på Ridskolan Strömsholm.
- Föreläsningarna kändes som en bra del att komplettera min utbildning med. Jag kommer att ha stor nytta av detta när jag kommer ut som ridlärare i en klubb. Det här var väldigt inspirerande. Tipsen hur man hanterar politikerna laddade mig.
porträtt1   Bengt Söderberg, Strängnäsbygden Ryttarförening är redan föreningens fixare och han arbetar mycket med Strängnäs politiker och kommunala tjänstemän.
- Jag tog till mig att jag måste bli ännu bättre på att bygga nära relationer, skaffa ett nätverk för klubben. Jag vill också hem och arbeta med ”paketeringen” av våra tjänster. Visa hur bra vi är på ungdomsverksamhet och ge politiker och media det dom vill ha.


Strängnäsbygdens Ryttarförening har gett ridskolechefen Monica Karlsson ansvar för kommunikation. Hon har skapat god kontakt med media.
- Men vi måste bli ännu bättre att berätta om vilken bredd vi har i allt från barn och ungdomar till ridning för funktionshindrade.

publik
Värd för kommunikationskvällen var Västmanland och Södermanlands ridsportdistrikt.
Ridsportaktivisterna fortsätter sin kommunikationsturné. Nästa stopp Halland/Bohuslän.

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Samarbetspartner

Annons