Distansryttarna tar täten i Jubileumsritten men alla ridvana ryttare är välkomna att hänga på.
FOTO: Pauline Högdahl

100 dagar till häst genom Sverige

Den 18 maj startade Jubileumsritten, en 100 dagar lång ritt genom sommarsverige för att hylla 100-års jubilaren Svenska Ridsportförbundet. Genom ritten tar förbundet tillfället att på olika sätt uppmärksamma ridsportens betydelse, både som idrott och positiv faktor för Sverige i stort.

Då Boden har en egen "Hästival" söndagen den 26 augusti kommer den sista etappen av Jubileumsritten att ha målgång i Boden istället för i Luleå som först var planerat. Det är stort intresse för jubileumsritten och till sista sträckan beräknas det samlas ca 25 st ryttare.

Ridsporten har gått ifrån att vara militär till att vara en sport som kvinnor, män, ung, gammal, elit och bredd kan utöva sida vid sida – en äkta folksport. Användningen av hästar i samhället har förutom det militära även gått från att vara en arbetskamrat på gården till att vara en ”fritidsledare” på ridskolor samt redskap för rehabilitering.

Jubileumsritten är en manifestation för hundraåringen svensk ridsport och ett kul sätt att berätta om kraften och möjligheterna i vår fantastiska sport och samtidigt ta vara på det mediafönster som just nu står öppet för svensk ridsport.

Jubileumsritten arrangeras av Svenska Ridsportförbundet (SvRF) centralt i samarbete med Svenska Ridsportförbundets Distanskommitté. Projektet bygger helt på ideella krafter. Berätta gärna om ritten bland era klubbar, vänner och bekanta.

Håll koll här samt på distriktens hemsidor för att följa Jubileumsritten.

Kontaktpersoner, distanskommittén:
Gunilla Carlsson 070-660 17 51, nillas@hotmail.com
Maria Nordenfelt, 070-238 30 71, nordenfeltmaria@hotmail.com 

Kontaktpersoner SvRF Information och media:
Lotta Amnestål, lotta.amnestal@ridsport.se
My Andersen, 0220-456 29, my.andersen@ridsport.se 

 Distanskartan_160_text
Illustration: Jennie Arvenäs
                   Agent Molly & Co
   
  

 

 
   
   
   

Senast uppdaterad: 2012-08-05

Samarbetspartner

Annons