Alla med hjärtat i ridskolan är välkomna!
FOTO: Mikael Sjöberg

Workshop om ridskolans framtid - anmäl senast 11 september!

2016-09-05

462 svenska ridskolor är unika på många sätt. Men för att fortsätta vara i världsklass gäller det att staka ut rätt kurs mot framtiden. Varmt välkommen till fem workshops i september där just ditt perspektiv är viktigt! Första stopp Sundsvall. Anmälan till Umeå och Flyinge förlängd till 11 september.

Välj en workshop nära dig:
 
6 september Sundsvall- Idrottens hus.
13 september - Strömsholm, Knytpunkten
27 sept Umeå, Folkets Hus
28 sept Flyinge – Dag- eller kvällspass, 10.00-15.00 eller 17.00-21.00 

KLICKA för inbjudan och länkar till anmälan. Sista anmälningsdag till Umeå och Flyinge den 11 september 2016.

Ingenstans i världen är ridsport så tillgänglig för så många. Med en ridskola i varje svensk kommun och bred förankting i idrottsrörelsen, är svenska ridskolor världsunika.
Men samhället förändras ständigt och och människors idrotts- och levnadsvanor likaså.
- Det påverkar givetvis ridsporten och våra ridskolor på en mängd olika sätt och det gäller att vi är lyhörda inför omvärldens krav.
Det säger Markku Söderberg, ordförande för Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Anläggningssektion som just nu arbetar för att ta fram en ny långsiktig strategi för den svenska ridskolan: Ridskola 2025.

Och för att göra det vill sektionen ta in så många perspektiv på verksamheten som möjligt. Både från de som har ridskolan som arbetsplats, som till exempel ridlärare och verksamhetschefer med flera. Men också från elever, föräldrar, politiker, förtroendevalda och personer från ridsportens alla delar.
För att få omvärldens bild av ridskolan gjordes under hösten 2015 en omfattande Novus-undersökning om ridskolan bland flera olika målgrupper.
För första gången intervjuades till exempel föräldrar till skolbarn utanför ridsporten.
Resultatet av undersökningen kommer att redovisas under juni och ligga till grund för diskussionerna under workshopen, som landar på fyra platser i ridsportsverige (se nedan).
- Vi är många olika intressenter kring ridskolan och vi har valt den här arbetsformen för att identifiera några viktiga framtidsfrågor och samla ideer för hur man hanterar dom på bästa sätt.
- Jag hoppas många tar vara på de här tillfällena. Alla som på ett eller annat sätt har hjärtat i den svenska ridskolan är varmt välkomna!

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Samarbetspartner

Annons