Funktionsnedsättning och delaktighet steg 1

Ridsporten är en av de idrotter som engagerar flest personer med funktionsnedsättning. Funktionsnedsättning och delaktighet steg 1 ger grundläggande kunskap till landets ledare för dessa ryttare.

Drygt en miljon människor i Sverige lever med någon form av funktionsnedsättning. För alla dessa människor kan hästen och stallet erbjuda en värdefull frizon. Hästen är helt fri från fördomar och mötet med hästen sker på lika villkor för alla. Att rida betyder så mycket mer än att bara sitta på en häst. Stallet är en plats för kontakter, avkoppling och med möjlighet till en meningsfull och omväxlande fritid.

Att leda ridverksamheten för ryttare med funktionsnedsättning kräver en hel del förberedelser. Materialet ska därför dels ge den grundläggande kunskap som krävs för att leda och möta ryttare med funktionsnedsättning, dels väcka tankar och inspirera till att söka ytterligare kunskap.

Vill du veta mer om hur du utbildar dig till handikappledare? Det finns tre steg, varav det första, Handikappledarutbildning steg 1, arrangeras lokalt av klubbar och distrikt. Läs mer här

Funktionsnedsättning och delaktighet steg 1 är skriven av Jessica Ortiz Bergström och Helena Hagberg. Den går att beställa från www.idrottsbokhandeln.se eller via ditt ridsportdistrikt.


Senast uppdaterad: 2018-08-22
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Samarbetspartner

Annons