MiniGnägg och MaxiGnägg

Mini- och Maxignägg är ett lekfullt teorimaterial för barn och ungdomar. Häftena går att jobba igenom helt teoretiskt eller, om man så vill och har möjlighet, varva med praktiska övningar.

Avsikten är att ge eleverna en känsla för vad som ingår i hästlivet – oavsett gren eller disciplin – och inspirera dem att åka till stallet och lära sig mer. Inga förkunskaper krävs utan all kunskap som behövs för att svara på frågorna, hittar man i sitt personliga häfte. Förutom övningar finns utrymme att fylla i information om sig själv och sin favorithäst. Det kan vara smart att samla in alla häftena efter varje gång, annars finns risk för att eleverna går händelserna i förväg...

Upplägget och innehållet i Mini- och Maxignägg påminner om varandra och kapitlen följs åt, men övningarna blir mer omfattande och svårighetsgraden högre i Maxi. Vi hoppas att du och dina elever får ett antal lärorika och inspirerande sammankomster.

Minignägg och Maxignägg kan beställas via SISU Idrottsböcker

Handledarmaterial

Nu finns ett handledarmaterial för dig som vill använda MiniGnägg och MaxiGnägg.

Dyker det upp frågor kring fakta i MiniGnägg eller MaxiGnägg, besök gärna Svenska Ridsportförbundets Hästkunskapssajt. Det mesta i materialen bygger på fakta som finns där.

Ladda ner handledarmaterialet som pdf

Mini-Maxignagg_Handledarmat
   

Senast uppdaterad: 2018-08-22
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Samarbetspartner

Annons