SM i hoppning inomhus

2014-02-12 - 2014-02-16

För senior/young rider/junior, Borås Fältrittklubb

Plats: Borås ridhus, Varbergsvägen 65, Borås

Arrangörens hemsida

Start och resultatlistor från Equipe

Följ tävlingarna på webb-TV

Fredag
SM i hoppning senior, 1,50-hoppning: 1) Emma Emanuelsson, Jump Club RSF, Titan 0+0+036,64 2) Linda Heed, Trosa Vagnhärad, Lets Dance 0+0+8 36,18 3) Niklas Jonsson, Strömsholms RSF, Caral 0+4+0 34,31
SM i hoppning young rider, 1,45-hoppning: 1) Wilma Hellström, Varbergs RK, Bill Breaker 0+0 63,89 2) Elina Petersson, Halmstads FK, Valentino 4+0 67,00 3) Louise Torgersen, Fjärås Hoppryttare, Alisia 0+4 60,30
SM i hoppning junior, 1,40-hoppning: 1) Frida Mårtensson, Vellinge HSF, Vayello 0+0 60,92 2) Stella Röhlcke, Årsta Runsten, Holliday KLG 4+0 58,13 3) Alexandra Emanuelsson, Nääs RF, Lederstrumpf 1+4 63,21

SM-guld till Emma Emanuelsson

Emma Emanuelsson hade tårar i ögonen när det var klart. Hon red hem SM-guldet med stora Titan efter omhoppning mot Linda Heed och Let´s Dance. Niklas Jonsson red hem bronset med Caral. Nu har Emma Emanuelsson chansen att rida om en miljon kronor i söndagens ginatricot Grand Prix.

- Han var så spänd. Han såg ett spöke i grundomgången, berättade Emma för storasyster Anna som först ut i kön för att krama mästaren.
Spöket var en fotograf. Men i omhoppningen hade släppt.

Linda Heed var besviken att guldet blev till ett silver. Men Let´s Dance verkar kunna överraska igen.
- Han var ju så svårt skadad att vi trodde att han aldrig skulle kunna hoppa igen. Knäet och ligament runt det var förstört. Så jag är bara så tacksam att han finns och kan hoppa så här, sa Linda som också grät när hon lämnade banan.

Niklas Jonsson var lika glad som Emma - nästan, efter bronsmatchen som han vann med Caral.
- Jag verkar ha abonnerat på bronset, sa han glatt.
Han tog ju även brons på utomhus-SM i somras.

De tre medaljörerna sprudlade och skämtade på presskonferensen. Alla tre hyllar arrangören.
- Vi vill att SM alltid avgörs här.
Niklas har bara fina minnen av toa vid framhoppningen.
- Jag började med att sätta mig där när jag red Amorina. Då vann jag Grand Prix tre år i rad, berättade han. Varje gång jag går in där kommer lugnet.

Känn ingen press Emma. Men det finns en miljon inom räckhåll om du vinner ginatricot på söndag.
- Nej, jag känner ingen press alls. Det är bara roligt.
Medaljtrio SMMedaljtrion vid SM för seniorer. Fr v Linda Heed, Emma Emanuelsson och Niklas Jonsson.

Resultat

TORSDAG

Marcus Westergren leder SM

Marcus Westergren, Strömsholms Ridsportförening, är snabb med Casa del a Marta Bay. Efter kvalet, tidshoppning på 150-nivå leder Marcus före klubbkamraten Jens Fredricsson med Lunatic. Trea i kvalet var Marcus lillebror Pontus med Saskia K.

Elva ekipage var felfria i kvalet. Tio är vidare till final. Linda Heed var felfri med båsa sina hästar. 28 ryttare rider om medaljerna i fredagens final. Sjufaldiga mästaren Helena Persson är med på Bonzai H. Men hon bär med sig fyra fel,
Resultat

Mer SM-information med startlistor, resultat, webb-TV

FÖRHANDSINFO

Rekord-SM i Borås!

Inomhus-SM i hoppning är igång i Borås. Mästerskapet avgörs över två dagar, torsdag och fredag, i samband med Gina Tricot Grand Prix 12–16 februari, och presenteras av Agria Djurförsäkring. Det blir minst två rekord: flest antal starter någonsin och de högsta prispengarna genom tiderna.

Hela 53 ekipage är anmälda i SM, vilket är deltagarrekord för ett inomhus-SM. Hela den svenska eliten bosatt i landet finns på plats med OS-ryttaren Jens Fredricson, Strömsholm, på hästen Lunatic i spetsen.

Han och de 52 andra tävlar om 100 000 kronor i förstapris, den högsta prissumman någonsin i ett inomhus-SM. Totalt i SM, ungdoms-SM och junior-SM är prispengarna cirka en halv miljon kronor, också det den högsta totalsumman genom tiderna i inne-SM.
– Vi är fantastiskt glada att kunna bjuda på sådan toppsport för publiken på plats och genom vår webbtevesändning, som drog 25 000 tittare förra året, säger Helen Hagström, tävlingsledare för Gina Tricot Grand Prix med Agria hopp-SM.

– För oss är det speciellt att få vara med och lyfta hopp-SM till en helt ny nivå. Särskilt roligt är det att få lyfta fram den svenska hästen genom Jens Fredricsons häst Lunatic, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst hos Agria Djurförsäkring.

SM rids i två omgångar med start på torsdag 13 februari. De 20 bästa går till den andra omgången fredag 14 februari, då den svenske mästaren koras. Både den regerande SM-inomhusmästaren Royne Zetterman, Linderöd, på Echo du Laubry och regerande utomhusmästaren Elin Jansson, Loviseholm, på Duchesse ställer upp.

De 20 som genomför andra SM-omgången går dessutom automatiskt vidare till söndagens final i Gina Tricot Grand Prix. Där startar fredagens nykorade svenska mästare sist.

Parallellt med SM rids ungdoms-SM med 35 anmälda och junior-SM med 28 anmälda. Även här är prispengarna de högsta genom tiderna i respektive kategori för inne-SM.

Arrangörens hemsida

>> Webb-TV

Tidsprogram SM-klasser och huvudklasser:
Torsdag 16.00 Agria SM omgång 1
Torsdag 18.30 Agria URSM omgång 1
Torsdag 20.30 Agria JSM omgång 1
Torsdag 21.15 Slut

Fredag 14.00 Agria SM omgång 2
Fredag 16.00 Agria URSM omgång 2
Fredag 18.00 Agria JSM omgång 2
Fredag 19.45 Slut

Lördag 14 februari
Em Grand Prix-kval

Söndag 16 februari
15.30 Grand Prix-final

Mer information i Kalendern

Plats: Borås ridhus, Varbergsvägen 65, Borås

Samarbetspartner

Annons