Mer litteratur

Säker med häst
utgiven av Svenska Ridsportförbundet

Kunskap och självdisciplin är de två viktigaste nycklarna till säkrare ridning och hästhantering. ”Säker med häst” innehåller Svenska Ridsportförbundets säkerhetsregler och är avsedd främst som en uppslagsbok för ridinstruktörer, tränare, styrelseledamöter och ryttare med goda bas kunskaper om hästar och ridning.

Ring och beställ på Ridsportförbundets Service AB telefon: 0220-45678 eller beställ via mail: postorder @ridsport.se 

 


Hästhållning i praktiken

av Mats Mellberg
En bra bok som tar upp alla grunder i hästhantering. Passar alla oavsett om man sysslar med ridsport, trav eller galopp professionellt eller på fritiden.

 

 

Vi i stallet
av SISU Idrottsböcker och SvRF

När andra idrottare packar ner sina redskap i väskan, har vi i stallet fortfarande en hel del pyssel kvar med hästen – vårt redskap. Det gör vår sport unik och hästhållningen till en stor del av vår idrott. I det här häftet kikar vi närmare på tiden du är tillsammans med hästen i stallet. Nyttiga tips och tankar på hur du kan göra stunden i stallet trivsam för både dig och dina fyrbenta vänner.

Ring och beställ hos SISU Idrottsböcker tel. 040-660 66 67 eller gå in på deras hemsida och beställ: http://www.idrottsbokhandeln.se

 Ange alt-text här.  


Ha häst - guiden

Det här är en skrift från Hästnäringens Nationella stiftelse. Här finns en samlad syn på de kunskaper och värderingar som är grundläggande för att ha häst. Guiden innehåller även en checlista och kontaktuppgifter till sakkunnig hjälp.

Finns att beställas på www.nshorse.se

 

Ange alt-text här.

 HÄSTKUNSKAPSAFFISCHER

Dessa affischer passar utmärkt att sätta i stallet, sadelkammaren och inte minst i teorisalen.

De två affischerna är i formatet 30 x 50 cm och lite lätt laminerade för att klara stallmiljön. Det finns två affischer med olika motiv, en med hästens muskulatur, skelett och benställning. En med hästens delar, tecken på huvud och ben.

Affischerna säljs av Svenska Ridsportförbundet i paket av 2 affischer, en av varje motiv, levereras i ett pappersrör. Ett paket kostar 70 kr. inkl. porto. Beställning sker genom att betala in 70 kr på postgiro 15 35 28-5, notera "Affischer" samt ditt/ert namn och adress.

Under Göteborg Horse Show säljer vi affischerna i samma paket i vår monter till rabatterat pris så passa på.

Ange alt-text här.


Senast uppdaterad: 2009-12-03

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Samarbetspartner

Annons