stjärnhoppningen-säsong4-1000px-988x659

Största utmaningen för Robin "Mos"

StjarnRobin1beskurenljus

Från paraplydrink vid poolkanten till grep och gödselhögar. Paradise Hotel-vinnaren och insta-favoriten Robin ”Mos” Andersson har antagit sin kanske hittills största utmaning – att kliva in i hästvärlden i Stjärnhoppningen. 

Nya boktips och recensioner

Omslag CLs bok
Omslag hastensforutsattningar2
Bokomslag Att ha sommarhast
MartaparidlagerOMSLAG

Omslagen till de senaste böckerna som Häst&Ryttare har recenserat. Och här finns fler tips på både fakta- och barn- och ungdomsböcker.

Två ryttare, två hästar – en dröm

Dolk3x Hjelm10x

Lina Dolk och Biggles 1015 och Elisabeth Hjelm med Chock.

En har fått låna en läromästare som länge har tävlat svår klass. En har haft sin häst sedan den var fyra år. Båda fick de i år chans att rida Grand Prix-dressyr för ungdomar vid de stora ryttartävlingarna i tyska Aachen, och båda är de överens om att bara hårt arbete gäller för att ta sig dit. Möt Elisabeth Hjelm, 24, och Lina Dolk, 18, och deras hästar Chock och Biggles.

Eckermann mot stallet

Här går hästen alltid först

Stall 1 är varje år reserverat för de tyska ryttarnas hästar. I stall 2 och 3 står alltid dressyrhästar. På tävlingsanläggningen i tyska Aachen finns totalt 400 boxar i permanenta stall. Följ med in en sväng.

Kalle hos tandläkaren


LÄS MER I BLOGGEN.

Från ”shettis” till unga ryttare-final

Hon började på en shetlandsponny som slängde av henne minst en gång under varje ridtur. I dag är Ebba Falkenklev 19 år och blev tvåa och bästa svensk i den internationella unga ryttare-cupen under Gothenburg Horse Show i år.

Ridsport för alla – så kan det bli verklighet

Ridsport för alla hela livet, är Svenska Ridsportförbundets paroll. Men inom ridsporten i dag finns det inte många som har invandrarbakgrund.

– Integration handlar om att bygga en hållbar verksamhet där alla känner igen sig och vill vara kvar, säger Susanna Hedenborg, professor i idrottsvetenskap som på uppdrag av Ridsportförbundet forskar om ridsport och integration.

Med feeling för fälttävlan

Rekord i finalen för "Vi i stallet"

Underlaget kan aldrig överdrivas

Showtajm! De flyttar Sverige till Aachen

Rustad för reining!

Javisst, herr minister . . . är hästar bäst

Hast1603FBs1
puff-expertsvar

Träning för ryttare

Ridövningar

puff-boktips2