BrittLedberg

Britt tar tyglarna på Häst&Ryttare

Nu tar Britt Ledberg över tyglarna för Svenska Ridsportförbundets officiella organ, tidningen Häst&Ryttare, och blir chefredaktör.

karinmagnusson-1006 webb

Hästtjejen som gillar att grilla politiker

Journalisten Karin Magnusson inledde karriären i radio, fortsatte till tv och hamnade på landets största kvällstidning. Nu grillar hon politiker, makthavare och pratglada debattörer i Aftonbladets tv-satsning Partiprogrammet. H&R hakade på till stallet för att snacka glödheta valfrågor.

hästar_edit2_printa

Vilket är det bästa ridpartiet?

Under lång tid har Ridsportförbundet kämpat för att förbättra ridningens villkor i samhället. Valåret 2014 har ett stort antal politikerträffar anordnats i stallmiljö. Fokus har legat på två frågor, anläggningarna och att godkänna ridsporten som en avdragsgill friskvårdsförmån.  Men vad vill egentligen partierna? Läs Häst & Ryttares enkät innan du lägger din röst .

chb-1043 webbis

Dressyrdrottningen som vet vad hon vill

Hon började karriären på ridskola och flyttade hemifrån som tolvåring – för kärleken till en häst. I dag är Charlotte Haid-Bondergaard en av Sveriges främsta dressyrryttare med siktet inställt på VM. Men livet hade kunnat ta en annan väg. H&R har besökt Kronekulla gård och en kvinna som tidigt bestämde sig för att själv sätta agendan i livet.

Maria hittade tillbaka till hästarna

En framgångsrik friidrottskarriär gick inte att kombinera med ridintresset – skaderisken var för stor. Men så fort löparesset Maria Akraka lade tävlingsskorna på hyllan för gott återupptog hon ridningen. Och körningen – för Maria är det travhästar som gäller.

Grattis! Ni vann en ridlägervecka i sommar!

I årets första nummer av H&R kunde våra läsare tävla om en ridlägervecka. De tre ridlägerarrangörerna Sjöstjärnan, Fenix Park och Åby Rid- och Träningscenter ställde upp med varsin ridlägervecka och nu har vi dragit våra tre vinnare.

Avståndstabell för hoppning

Varsågod, här får du en avståndstabell för hoppning att ladda hem. Skriv ut och ta med till nästa träning så slipper du fråga ridläraren "hur långt är tre galoppsprång nu igen?".

SvRF:s nya försäkring tecknas hos Länsförsäkringar

Den hästbitne affärsmannen

Sveriges hästigaste konditor – H&R har träffat Roy Fares

En polis med stallvana - H&R har träffat Carin Götblad

Hovmästaren Wille Crafoord

Sofie Sarenbrant – hästtjejen som blev deckardrottning

HR0414-p001
Expert

Traning

ridovningar_225x195