zara-1020

Zara siktar på seger

Den 16-åriga sångerskan Zara Larsson är inte bara högaktuell med sin nya platta. I november är hon dessutom en av stjärnorna som gör upp i kändishoppningen under Sweden International Horse Show. Häst&Ryttare har kollat formen och snackat framtidsplaner. 

BrittLedberg

Britt tar tyglarna på Häst&Ryttare

Nu tar Britt Ledberg över tyglarna för Svenska Ridsportförbundets officiella organ, tidningen Häst&Ryttare, och blir chefredaktör.

karinmagnusson-1006 webb

Hästtjejen som gillar att grilla politiker

Journalisten Karin Magnusson inledde karriären i radio, fortsatte till tv och hamnade på landets största kvällstidning. Nu grillar hon politiker, makthavare och pratglada debattörer i Aftonbladets tv-satsning Partiprogrammet. H&R hakade på till stallet för att snacka glödheta valfrågor.

chb-1043 webbis

Dressyrdrottningen som vet vad hon vill

Hon började karriären på ridskola och flyttade hemifrån som tolvåring – för kärleken till en häst. I dag är Charlotte Haid-Bondergaard en av Sveriges främsta dressyrryttare med siktet inställt på VM. Men livet hade kunnat ta en annan väg. H&R har besökt Kronekulla gård och en kvinna som tidigt bestämde sig för att själv sätta agendan i livet.

Maria hittade tillbaka till hästarna

En framgångsrik friidrottskarriär gick inte att kombinera med ridintresset – skaderisken var för stor. Men så fort löparesset Maria Akraka lade tävlingsskorna på hyllan för gott återupptog hon ridningen. Och körningen – för Maria är det travhästar som gäller.

SvRF:s nya försäkring tecknas hos Länsförsäkringar

RÄTTELSE: Ett fel smög sig in i nya numret av H&R: SvRF:s nya försäkring tecknas hos Länsförsäkringar och inget annat.

Den hästbitne affärsmannen

Han har startat Sveriges första hästkanal, lägger ner miljoner i nya ligan Swedish Riders Trophy och stöttar fem svenska ryttare mot OS i Rio. H&R har träffat Timothy Smart, affärsmannen som ägnar all vaken tid åt hästar, men som själv aldrig haft någon egen.

Avståndstabell för hoppning och bomövningar

01_Etta
Expert

Traning

ridovningar_225x195