Lars Nilsson-Owe Sandström-russ1 160311 RT

Showtajm! De flyttar Sverige till Aachen

Sverige har tackat ja till att vara årets partnerland under de stora ryttartävlingarna i tyska Aachen. En särskild knorr är att drottning Silvia, som ju är född i Tyskland, kommer att inviga evenemanget. Men hon får nog ändå ursäkta – hästen spelar huvudrollen när Sverige ska showa loss inför miljontals tv-tittare och 40 000 på läktarna. 


Reininghäst Wimpy liten

Rustad för reining!

Spins, sliding stops och rollbacks. Det ryker i sanden och tjoas på läktaren när fartfyllda reiningekipage intar arenan. Här får du snabbskolan och stiltipsen från ridsportens färskaste tävlingsgren.

MinisterWikstrommedhast

Javisst, herr minister . . . är hästar bäst

Det var bara andra gången i livet som idrottsminister Gabriel Wikström satt till häst. Men utan minsta tvekan stack han foten i stigbygeln och satt upp på Pyret när han häromdagen var på besök hos Lurbo ridklubb utanför Uppsala.

Ebba Falkenklev-Duchesse van de Zuuthoeve3 160327 RT

Från ”shettis” till unga ryttare-final

ghs-balk-webb-rod

Hon började på en shetlandsponny som slängde av henne minst en gång under varje ridtur. I dag är Ebba Falkenklev 19 år och blev tvåa och bästa svensk i den internationella unga ryttare-cupen under Gothenburg Horse Show.

”De ska visa vilja och mod, men vara försiktiga”

Gothenburg Horse Show

Det hölls clinic under torsdagskvällen i Scandinavium med Rolf-Göran Bengtsson, tidigare landslagsryttaren Maria Gretzer och det danska stuteriet Ask.

Moderatledaren pratar häst

Gothenburg Horse Show

Hon red som barn, men numera är det svårt att hinna med. Moderaternas Anna Kinberg Batra tog sig dock tid – kanske som första partiledare – att besöka evenemanget för att träffa hästfolk. 

Få svar från Häst&Ryttares experter

”Hjälp! Min häst sticker iväg efter hindren. Hur kan jag träna bort det?” Ställ din fråga här!

Avståndstabell för bomövningar och hoppning

Quiz om kraftfoder: de rätta svaren

Ny teknik på hästryggen

Granskning – hästnäringen och arbetsmiljön

OmslagFB
puff-expertsvar

Träning för ryttare

Ridövningar

puff-boktips2