Annika1

Annika rider mot alla odds

UNDER HELGEN DEN 20–30 AUGUSTI AVGÖRS SM för ryttare med funktionsnedsättning hos Sorunda Ridklubb söder om Stockholm. Här berättar vi om Annika Palm som skadade sig under en fälttävlan för drygt tjugo år sedan. I dag är Annika 45 år och sitter i sadeln igen, mycket tack vare frieserhästen Ylof. Men Annika rider med en ställning som stöttar hennes brutna rygg och måste då sitta fastbunden i sadeln, något som inte är tillåtet på tävling. Vi berättar Annikas historia och pratar även med Sandra Karlsson, 2014 års SM-vinnare, som ställer upp också i år. Läs också vad förbundskapten Agneta Aronsson säger om landslagets uppladdning.

Ännu mer finns att läsa HÄR.

TEXT: ANNA BJÖRE         FOTO: PER GROTH

Ponny-EM – Jacob Hellström vet hur det känns att vinna

Nr4-2015sida_06

REPORTAGE I Häst&Ryttare NUMMER 4/2015

Jacob Hellström vet hur det känns att vinna medaljer i ett ponny-EM. Med sin legendariske Inishannon red han hem fem mästerskapsmedaljer.

– En gammal sanning är att bra hästar ger bra ridning och bästa träningen för en ung ryttare är en rutinerad häst, är ett av hans råd till dagens ponnyryttare.

I dag är Jacob Hellström 38 år och har fortsatt att rida. Han tävlar i svår klass, är bland annat B-tränare i hoppning och driver verksamheten ihop med sin fru Sara Molvidson Hellström på gården Borelund i Torna Hällestad utanför Lund i Skåne.

Under årets ponny-EM, som avgjordes i Malmö den 5–9 augusti, vann det svenska fälttävlanslaget brons. Många bilder och texter från mästerskapet finns att se och läsa på tidningens Facebook-sida.

KLICKA PÅ OMSLAGET HÄR INTILL OCH LÄS MER OM VAD SOM OCKSÅ BJUDS I HÄST&RYTTARE 4/2015.

Och du är alltid välkommen att höra av dig via mejlen info@hastryttare.se eller via Facebook.

Min ponny har blivit livrädd för täcket

En ponny har börjat bete sig underligt och har bland annat blivit rädd för täcket. Ägaren skickade en fråga om vad det kan bero på och får här svar från Elisabet Lundholm i Häst&Ryttares expertpanel:

shapeimage_3

Sugar Cup

Sugar Cup är träningsserien i terrängridning för alla barn och ponnyer. Se bilder och läs om träningsomgången hos Timrå Hästsportförening och få fakta om cupen.

På bilden rider Ella Filippa Velander på B-ponnyn Sugar som fått ge namn åt cupen.

Foto: Lotta Gyllensten

Ulla Håkanson: "Svensk dressyr behöver Carl Hester"

Häst&Ryttare träffade legendariska dressyrryttaren Ulla Håkanson under Falsterbo Horse Show i dag, torsdag den 9 juli, och frågade henne om hon håller med om att svensk dressyrsport har fått problem att hävda sig internationellt.

– Nej, tvärtom, tycker jag.

Under kvällen hölls sedan en framtidskonferens om svensk dressyr där landslagsryttare, tränare, domare, landslagsledare och Svenska Ridsportförbundets dressyrkommitté, slöt upp i Falsterbo för en diskussion.

Tävlingsgeneralerna Jana Wannius (Falsterbo Horse Show) och Tomas Torgersen (Gothenburg Horse Show) står bakom initiativet. – Svensk dressyr är bra, men har halkat efter i medaljlistan på stora mästerskap och det vill vi ändra på, säger de.


Ny teknik på hästryggen – reportage ur nummer 3/2015

Vibrika2roterad-p053

Granskning – hästnäringen och arbetsmiljön

Arbetsmiljo

 

ETT REPORTAGE UR Häst&Ryttare nummer 2/2015

Stora som små – alla kom de till Ungdomsdagen

Minihäst fixar sjukterapi

De tog priset på Ryttargalan

Tobbe Larsson väljer egna vägar

Zara — stjärna också på hästryggen

Britt tar tyglarna på Häst&Ryttare

Hast&Ryttare_Nr4-2015_slutkorr_Sida_01
Expert

Traning

ridovningar_225x195