chb-1043 webbis

Dressyrdrottningen som vet vad hon vill

Hon började karriären på ridskola och flyttade hemifrån som tolvåring – för kärleken till en häst. I dag är Charlotte Haid-Bondergaard en av Sveriges främsta dressyrryttare med siktet inställt på VM. Men livet hade kunnat ta en annan väg. H&R har besökt Kronekulla gård och en kvinna som tidigt bestämde sig för att själv sätta agendan i livet.

akrakawebbbis

Maria hittade tillbaka till hästarna

En framgångsrik friidrottskarriär gick inte att kombinera med ridintresset – skaderisken var för stor. Men så fort löparesset Maria Akraka lade tävlingsskorna på hyllan för gott återupptog hon ridningen. Och körningen – för Maria är det travhästar som gäller.

ridlagerbildvinnare

Grattis! Ni vann en ridlägervecka i sommar!

I årets första nummer av H&R kunde våra läsare tävla om en ridlägervecka. De tre ridlägerarrangörerna Sjöstjärnan, Fenix Park och Åby Rid- och Träningscenter ställde upp med varsin ridlägervecka och nu har vi dragit våra tre vinnare.

Hoppning

Avståndstabell för hoppning

Varsågod, här får du en avståndstabell för hoppning att ladda hem. Skriv ut och ta med till nästa träning så slipper du fråga ridläraren "hur långt är tre galoppsprång nu igen?".

SvRF:s nya försäkring tecknas hos Länsförsäkringar

RÄTTELSE: Ett fel smög sig in i nya numret av H&R: SvRF:s nya försäkring tecknas hos Länsförsäkringar och inget annat.

Den hästbitne affärsmannen

Han har startat Sveriges första hästkanal, lägger ner miljoner i nya ligan Swedish Riders Trophy och stöttar fem svenska ryttare mot OS i Rio. H&R har träffat Timothy Smart, affärsmannen som ägnar all vaken tid åt hästar, men som själv aldrig haft någon egen.

Sveriges hästigaste konditor – H&R har träffat Roy Fares

Roy Fares är inte bara en av Sveriges främsta konditorer, han är också en av de envisaste. H&R har träffat en 29-åring som ständigt utmanar sig själv och som samtidigt njuter till max,  inte bara av sötsaker utan även av sin andra stora passion  – hästar.

En polis med stallvana - H&R har träffat Carin Götblad

Hovmästaren Wille Crafoord

Sofie Sarenbrant – hästtjejen som blev deckardrottning

SvRF höll stämma på Ulltuna

Fyndjakt på mässan

Ninja tackad av publiken

HR0214-p001
Expert

Traning

ridovningar_225x195