Svensk fälttävlan lyfter i helgen till nya höjder när Hermanstorps Kör- & Ridklubb arrangerar den första nationella trestjärniga tävlingen i Sverige på många år. Och ryttarna är sugna på att tävla, det blir dryga 200 starter i totalt åtta klas...

 

Häng med på sportkörning i helgen när Karolina Swärdh tar oss med bland hästar, kuskar och bakom kulisserna hos Åstorpsortens ryttarförening där Krika Hästsportförening fixar tävlingar för ponny, häst, enbet, par och fyrspann.

 

Patrik Kittel med Delaunay OLD vann båda Grand Prix-klasserna vid de internationella tävlingarna i Budapest.

 

Årets Folksam SM i hoppning blir speciellt. Det blir ett startfält med närmast internationell prägel, på en välrenommerad tävlingsplats som inte haft SM förut, ingen publik , men ändå en fullmatad vecka med tävlingar för unghästar, ponny och hä...

 

Den här säsongen kommer Ponny-SM i dressyr och lag-SM i dressyr att avgöras under samma helg, vecka 44.

 

Finalen i Longines FEI Nations Cup i Barcelona i oktober är inställd, meddelar FEI.

 

Nu stå det klart att årets upplagor av både Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponnyallsvenska kommer att avgöras under hösten. Coronapandemianpassade regler och alla tävlingsplatser är klara.

 

(Uppdaterad 6 augusti) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

 

Nya diplomerade ridlärare

(2020-08-05 13:00)

Vi hälsar en hel rad nya diplomerade ridlärare välkomna. Nio stycken har tilldelats SRL 1 och femton stycken har tagit emot diplom för SRL II.

 

CHIO Aachen, World Equestrian Festival, blev inställt 2020 pga coronapandemin. Den här veckan bjuder CHIO Aachen på höjdpunkter från tävlingen 2019.

 

Peder Fredricson med H&M Crusader Ice vann ATG Riders League Grand Prix på Sundbyholm på lördagskvällen. Emma Emanuelsson och Joyful vann ATG Riders League 1,35-hoppning tidigare på kvällen.

 

En bra tränare gör den svåra rid/körkonsten enkel, får dig och din häst att utvecklas på just era villkor och längta till nästa träningspass!

 

En annorlunda Pride

(2020-07-31 15:00)

Den här veckan är det Stockholm Pride, och om allt varit som vanligt skulle ridsporten tåga tillsammans med idrotten i den fantastiska Prideparaden på lördag.

 

Efter söndagens finaler är nu segrarna i Granngården Riksmästerskap klart. Nio mästare korades på Sundbyholms travbana i Eskilstuna.

 

Ida Persson med Tago vann Folksam SM i dressyr för juniorer. Tidigare på dagens vann Irma Wickström med Bossa Nova SM i dressyr för children.

 

Det är 30 år sedan som Ryttar-VM i Stockholm invigdes. Ryttar-VM pågick den 24 juli - 5 augusti 1990. Vi bjuder på en nostalgisk återblick.

 

På torsdagen avgjordes Granngården Riksmästerskap Inverkansridning och årets första ponnymästare är därmed korade.

 

Folksam lag-SM i fälttävlan för häst och ponny blir av till hösten. Ny arrangör är Flyinge Ryttarförening, som tagit sig an mästerskapet med kort varsel.

 

Välkommen att anmäla intresse för att delta i ledarskapsutbildningen Ledarpraktik. Utbildningen vänder sig till dig som är chef inom hästnäringen och genomförs på uppdrag av Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, enligt konceptet Ledarpraktik...

 

SM i Working Equitation i höst är inställt.

 

Med anledning av gällande restriktioner tog förbundsstyrelsen den 24 juni beslut om tillfälliga ändringar och kompletteringar av TR, tävlingsreglementet. Reglerna är reviderade och gäller från 20 juli.

 

Det blev pallplatser både för Patrik Kittel och Antonia Ramel vid de internationella dressyrtävlingarna i Hagen, Tyskland, i helgen. I polska Strzegom red svenska ryttare internationell fälttävlan.

 

Sara Henriksson och Elopolda vann Simlångsritten och Folksam SM i distansritt på lördagen. I young rider klassen vann Kajsa Carlsson med Ruby Sundare.

 

Det blir förändringar för friskvårdsbidraget, meddelar Skatteverket i ett pressmeddelande. Bidraget kan även användas för personliga startavgifter i tävlingar.

 

Ridsportens tävlingar är i gång med särskilda restriktioner och ett tillfälligt TR. Från Strömstads Ridklubb och Räkanhoppet kommer lite inspiration till andra arrangörer.

 

Sportkörningen har kommit igång och Dalby RF ordnade tävling för par och enbet, häst och ponny, den gångna helgen.

 

I juni skickade vi ut enkät till föreningar, ridskolor och hästanläggningar för att få in underlag till vårt remissvar angående övergödning.

 

Rådande situation med omfattande restriktioner, som i närtid sannolikt inte förändras i positiv riktning, gör att tävling i fälttävlan på Strömsholm genomförs i ett mindre format.

 

Rider du på världens bästa ridskola eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll, vill vi ha din hjälp att utse Årets ridlärare och Årets ridskola 2...

 

Nominera Årets Ridskola

(2020-07-09 11:59)

Rider du på världens bästa ridskola eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll, vill vi ha din hjälp att utse Årets ridlärare och Årets ridskola 2...

 

Sponsorer

Annons