Tinne Vilhelmson Silfvén har visserligen pensionerat sin största stjärna Don Auriello. Men hon ligger inte på latsidan för det. Nu satsar Sveriges dressyrdrottning mot nya framgångar med framtidshoppen Esperance och Etoine.

 

Det har inte anordnats någon 7-årsklass i SvRF Ungponny hoppning sedan 2016. Det är därför hög tid att undersöka om intresset för detta har ökat. Om du har en 7-årig hopponny och skulle vilja att den deltar kan du lämna en intresseanmälan.

<...>
 

Det nya anmälningssystemet i TDB har nu varit i gång ett par veckor, och vi vet att vissa saker inte fungerar optimalt. Vi ser naturligtvis över hur vi på bästa sätt kan göra TDB funktionellt för alla användare.

 

Nya medlemsföreningar

(2020-01-20 12:25)

Vi hälsar två nya föreningar välkomna som medlemmar i Svenska Ridsportförbundet. Det är Arphus Ryttarsällskap i Södermanland och Näsby Sportryttare Förening i Östergötland.

 

Nu är det klart att succéserien ATG Riders League får en fortsättning under 2020. Ligan utökas med ATG Riders League Grand Prix, en serie med femstjärnig status över 1,50-hinder.

 

Svenska Ridsportförbundet börjar från i år arbeta med särskilt utsedda provtagningsteam för att ta dopningsprov på ridsportens tävlingsplatser.

 

Douglas Lindelöw tog sju nya poäng i söndagens världscuphoppning i Leipzig, Tyskland. Han hade en av de snabbaste tiderna i omhoppningen men tyvärr föll en bom och det blev en tiondeplats.

 

På Riksidrottsförbundets och Svenska Ridsportförbundets stämmor 2019 beslutades om stadgeändringar som, förutom mer övergripande regleringar, också omfattar de lokala föreningarna.

 

Svenska Ridsportförbundet förstärker organisationen ytterligare. Margareta Rödén har utsetts till förbundsläkare och Peter Kallings till förbundsveterinär. Det presenterades vid årets tävlingskonferens som är upptakten till tävlingssäsongen 202...

 

Årets Ridlärar/tränarkonvent arrangeras den 1-2 februari 2020 i Uppsala. Konventet får räknas som obligatorisk fortbildning för tränare och ridlärare.

 

Nu har din klubb chansen att få ett tillskott på 100 000 kronor. ATG Drömfond stöttar projekt där hästen gör skillnad för människors välmående.

 

Gabriella Bragée blir ordförande i Svenska Ridsportförbundets Hästvälfärdsråd. Förbundsstyrelsen fastställde ordförande och ledamöter i rådet vid förbundsstyrelsemötet 9 januari 2020.

 

Det blev inga nya svenska världscuppoäng vid helgens tävling i Basel, Schweiz. Henrik von Eckermann hade ett nedslag i grundomgången och Douglas Lindelöw utgick.

 

TDB stängt för uttag

(2020-01-10 11:37)

Nu går det inte längre att ta ut pengar från konton i TDB, vare sig för arrangörer eller enskilda användare.

 

Svenska Ridsportförbundet satsar på unghästutveckling 2020. Hästar i åldern 6-8 år som har meriter från fjolårets unghästfinaler bjuds in till träningstillfällen på Flyinge och Strömsholm för att få råd och stöd för framtiden av Pether Markne....

 

Stiftelsen Göteborg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. Föreningar och distrikt kan också söka stipendium för ungdomsverksamhet och fortbildning av juniorer och unga ryttare. Nu är ansökan öppen....

 

Karenstids- och förbudslistan är uppdaterad och de nya bestämmelserna börjar gälla 1 januari 2020. Förutom att några nya preparat tillkommit finns också en del viktigare förändringar.

 

Nya diplomerade ridlärare

(2020-01-08 08:58)

Vi hälsar följande personer välkomna till yrkeskåren Diplomerad Svensk Ridlärare (SRL). De har blivit godkända och fått diplom under hösten 2019.

 

Peder Fredricson klättrar igen på Longines Ranking Jumping, hoppningens världsrankning. Han är just nu femma. Toppar gör schweizaren Martin Fuchs före sin landsman Steve Guerdat, som länge regerat i topp. Svenske Henrik von Eckermann är tia.

 

Startklar 2020?

(2020-01-02 10:14)

Ska du starta FEI-tävling under säsongen 2020 - var ute i god tid. Då undviker du stress. Lös dina licenser i god tid och ta reda på vilka regler som gäller. Fler och fler svenska ryttare vill mäta sina krafter internationellt.

 

2010-2020

(2020-01-01 10:57)

2010-2020 - vilken utveckling för svensk ridsport. En tillbakablick är nödvändig.

 

Så minns vi 2019

(2019-12-31 14:10)

2019 fick Sverige ny regering via januariavtalet. Svenska Ridsportförbundet gick till stämma och fick en ny styrelse vid valet i Sundsvall i maj.

 

Som en del i idrottens trygghetsarbete ska alla föreningar begära begränsat utdrag ur belastningsregistret för alla som anställs eller anlitas för uppdrag i föreningen, och har direkt och regelbunden kontakt med barn. Det gäller fr.o.m. 1/1 202...

 

Det blev ingen nyårsfest för svenska hoppryttarna i Mechelen, Belgien. Evelina Tovek gjorde en fin runda i Longines FEI Jumping World Cup med Dalila de la Pomme.

 

Michelle Hagman Hassink red till sig fyra världscuppoäng i FEI dressage World Cup i Mechelen Belgien med Chagall H. Emmelie Scholtens, Nederländerna, finalist i Saab Top 10-finalen vann överlägset.

 

Ridsportgodis i TV

(2019-12-26 09:13)

Ebba Danielsson red andra rundan av finalen för FEI Jumping Ponies Trophy, ponnyernas motsvarighet till finalen i världscupen i Mechelen, Belgien. Resultat blev två nedslag i andra omgången.

 

Den tuffa och krävande arenan på Olympia i London var inte något för de svenska hästarna Cold Play, Fredrik Jönsson och Best Boy, med Henrik von Eckermann i sadeln. Så några världscuppoäng blev det inte för de svenska ryttarna.

 

Förbundsstämman 2019 gav förbundsstyrelsen åtta uppdrag och arbetet pågår eller är slutfört. Uppdaterad 2019-12-19.

 

Eva Myrgren har avlidit

(2019-12-18 08:10)

Eva Myrgren, Svenska Ridsportförbundets vice ordförande, avled den 15 december efter en tids sjukdom. Eva blev 70 år.

 

Ny medlemsförening

(2019-12-17 09:31)

Vi hälsar Uddnäs Hästsportförening välkommen som ny medlemsförening i Svenska Ridsportförbundet. Föreningen tillhör Stockholms Läns Ridsportförbund.