(Uppdaterad 1 april) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

 

Vårt mål är att inkludera fler i ridsporten. För att hitta framgångsnycklar och sänka trösklarna till stallet söker vi dig som jobbat med inkludering i föreningen, och vill dela med dig av dina erfarenheter i en enkät.

 

OS invigs 23 juli 2021

(2020-03-30 12:58)

OS i Tokyo kommer att invigas den 23 juli 2021, meddelar Internationella Olympiska Kommittén. Sista tävlingsdagen blir den 8 augusti. Nya datum för Paralympics blir 23 augusti - 5 september 2021.

 

Jimmy Andersson, silvermedaljören från Special Olympics World Games förra våren, gjorde Årets prestation inom Special Olympics 2019.

 

Regeringen tog på fredagen beslut om att inte fler än 50 personer får samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Beslutet träder i kraft söndag 29 mars.

 

CHIO Aachen i Tyskland är nästa internationella stortävling som påverkas av coronavirusets framfart. Arrangören meddelar idag att tävlingarna flyttas fram till senare i år. Nytt datum är inte klart än.

 

OS i Tokyo flyttas fram

(2020-03-24 13:05)

OS och Paralympics i Tokyo 2020 flyttas fram med anledning av coronaviruset Covid-19. Spelen ska genomföras senast under sommaren 2021.

 

Förening byter namn

(2020-03-23 08:09)

Wirsbo Ryttarförening, Västmanlands Ridsportförbund, har bytt namn till Föreningen Wirsbo Sportryttare.

 

Premiärer utan publik

(2020-03-20 16:00)

I Södertälje i Zon Central blev det en rafflande omhoppning mellan fyra lag. Nykomlingen i Folksam Ponnyallsvenska Eskilstunaortens Ryttarförening var snabbast och tog hem segern.

 

Internationella olympiska kommittén, IOK, fortsätter arbeta för att genomföra OS i Tokyo, men följer utvecklingen med det nya coronaviruset noga.

 

Under mars och april ett vanligt år genomförs i idrottssverige fler än en miljon träningar och tävlingar som samlar 10 miljoner barn och ungdomar sammanlagt. I år blir det inte så – coronasmittan gör att flera föreningar får ställa in aktivitet...

 

Inom fälttävlan har det förekommit diskussioner kring om ekipaget hoppat ett hinder korrekt eller inte när en hinderflagga rivits ned. För att det ska bli tydligare vad som gäller finns förslag på nya regler som ska testas på tävlingar under vå...

 

Gunilla Byström, ridskolechef från Enköping red hem Grand Prix-klassen vid vårdressyren på Strömsholm med Vectra. En häst som Gunilla ridit i många säsonger och som hunnit bli 15 år. - Vill man så kan man, säger hon efter andra raka segern. <...

 

Emelie Nyreröd klappade om sin Floppy Disc efter segern i årets premiär av Lövsta Future Challenge för unga hästar på Strömsholm och Emma Jönsson vann klassen för unga ryttare med Donizetti.

 

Det ekade tomt i det stora ridhuset på Smedsta Linköping. Lammhults Ridklubb kunde rida hem segern i smygpremiären av Folksam Ponnyallsvenska, zon öst.

 

Osäkert läge i Spanien

(2020-03-13 18:26)

De spanska tävlingarna i Oliva och på Sunshine Tour i Vejer de la Frontera stoppas med omedelbar verkan. Jens Wickström är både glad och frågande.

 

Under fredagen gav Parasportförbundet klartecken för det svenska dressyrlaget i paradressyr inför paralympics i Tokyo. - Det känns bra att Parasportförbundet har förtroende för dressyrlaget, säger landslagsledare Agneta Aronsson.

 

Världscupfinalerna i hoppning och dressyr, FEI World Cup™ Finals, som skulle ha hållits i Las Vegas, USA, 15-19 april ställs in. Det meddelar det internationella ridsportförbundet, FEI, under fredagen.

 

Föreläsningar i all ära, men att få möjlighet att samtala med expertisen och ställa frågor direkt kopplade till den egna sportsatsningen, det är vad som gör ATG Hopp & Talang till ett lika unikt som exklusivt utvecklingsprogram.

 

's-Hertogenbosch inställt

(2020-03-12 16:22)

Stortävlingen i Nederländerna, ´s-Hertogenbosch, Brabanthallen, med Rolex Grand Slam har ställts in med omedelbar verkan. Beskedet kom plötsligt mitt under förberedelserna till världscupen Grand Prix.

 

För ett år sedan fick dressyrryttaren Cecilia Bergåkra hjälp av Maria Terese Engell med verktyg för att förbättra sin sits och balans. Idag får vi veta om det har gett resultat.

 

Ponnyernas elitserie i hoppning, Folksam Ponnyallsvenska, smygstartar i helgen när zon öst har premiär hos Linköpings Fältrittklubb. Åtta lag står på startlinjen. Övriga planerade klasser under helgen ställs in.

 

Den 6 juni galopperar käpphästarna in på Strömsholm när det är dags för tidernas första Riksmästerskap i käpphäst.

 

Har du koll på vad du stoppar i dig? Vanliga kosttillskott kan innehålla ämnen som är dopningsklassade. Alla som tävlar, även på lägre nivå, är personligt ansvariga för allt de äter och att det inte innehåller otillåtna substanser.

 

I sommarens upplaga av Falsterbo Horse Show blir det premiär för paradressyr, den 3 - 4 juli. Evenemanget har fri entré båda dagarna.

 

Sverige har talangfulla unga hästar i hoppning som lovar gott för framtiden. För att utveckla hästarna till toppsporten ger Ann Catrin ”Ancan” Carlsson, senior advisor för hoppningen, och A-tränare Pether Markne tips och råd till ägare och rytt...

 

Det blev flera svenska placeringar vid den internationella fälttäavlan i Baroca d’Alva, Portugal i helgen. Bäst gick det för Philippa Magnusson som var femma i den långa fyrstjärniga klassen.

 

Inom ridsporten rider och tävlar män och kvinnor på lika villkor. Men så har det inte alltid varit. På internationella kvinnodagen kollar vi in hur det kom sig att något så mansdominerat blev en av Sveriges populäraste idrotter bland tjejer.

 

Emma Emanuelsson tog storslam vid årdpremiären av ATG Riders League i Kungsbacka. Det var även premiär för det nya formatet med två finaler och Emma vann båda!

 

Jens Fredricson på Karmel van de Watering tog på lördagen sin andra Grand Prix-seger för året. De var dubbelnolla i den trestjärniga 1.50-hoppingen vid Hingstekårningen i Danmark.