Sverige höll undan och red hem segern i FEI Eventing Nations Cup i finalen i Boekelo, Nederländerna. - Så roligt, kommenterade svenska landslagsledningen.

 

Premiärsöndag

(2019-10-13 08:04)

Premiärdags för GHS Young Rider Cup, Morgondagens Vinnare och inte minst för Sverigeponnyn. Kajsa Björe vann premiären av Morgondagens Vinnare i Gävle. Fanny Blanck från Piteå vann Young Rider Cup.

 

Peder Fredricson mötte för första gången hästen som bär hans efternamn Fredricson på kavallerikasern i Stockholm vid Ryttarstadion. - Jag är oerhört hedrad, sa Peder som kom tillsammans med hustru Lisen.

 

Henrik vinnare i Peking

(2019-10-12 17:34)

Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnsson är i Peking och rider Grand Prix på lånade hästar. Under lördagen vann Henrik en tidshoppning på 145-nivå.

 

Anton tackar för sig

(2019-10-11 14:43)

Don Auriello, en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika dressyrhästar tillsammans med Tinne Vilhelmson Silfvén, kommer att avtackas vid Sweden International Horse Show.

 

Ny medlemsförening

(2019-10-10 13:52)

Vi hälsar Söderåsens Ryttarsällskap, Skånes Ridsportförbund, välkommen som ny medlemsförening inom Svenska Ridsportförbundet.

 

Rösta på Årets komet!

(2019-10-10 10:07)

Johanna Due Boje, Ebba Adnervik eller Antonia Pettersson Häggström. Vem tycker du ska vinna Tidningen Ridsports pris som delas ut på Ryttargalan den 27 november?

 

I det avslutande avsnittet av Hållbara Ryttare säsong 3 sammanfattar Jeanna Högberg och Maria Terese Engell hur knoppen påverkar kroppen.

 

Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut sitt landslag inför 2020. Årets självklara mål är att ha starkast möjliga lag till de olympiska spelen i Tokyo, Japan, 24 juli – 9 augusti.

 

Taggade och laddade med hästkunskap! 20 lag tog plats på Strömsholm när den första delfinalen av Folksam Hästkunskap Cup avgjordes den 6 oktober.

 

Spännande final - ja mer än det när Longines FEI Jumping Nations Cup-finalen avgjordes på klassiska Real Polo Club i Barcelona, OS-arena 1992. Sverige landade på en otroligt fin tredjeplats.

 

Thomas Ryan är en snabbridande irländare som numera rider för Segersta utanför Enköping. Han vann i utklassningsstil ATG Riders League-finalen på Flyinge med fina stoet Chloe.

 

Louise Etzner Jakobsson vann igen på ny toppnotering i fria programmet i Kristiansand på dryga 78 procent.

 

Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 vann världscupkvalet i Tallinn, Estland, på lördagen. - Det här den bästa känslan jag haft i küren med honom, sa en mycket glad Rose.

 

Ludwig Svennerståhl tar ett jättekliv på FEI:s världsrankning i fälttävlan. Han är på en 13:e plats och kliver upp 22 placeringar.

 

Nominera Årets kämpe!

(2019-10-04 14:01)

En hyllning till en ryttare med funktionsnedsättning som med en järnvilja och läkande hästkraft tar sig vidare mot nya mål. I år kan du nominera någon du tycker ska prisas som Årets Kämpe på Ryttargalan.

 

Sara Sandberg, 22 år, bestämde sig tidigt för att bli ridlärare, ett drömyrke sedan barndomen. Vill du också bli ridlärare? 15 oktober är sista ansökningsdag för ridlärarutbildningen.

 

Lag-SM i Mounted Games

(2019-10-04 08:43)

Sex lag kommer till start i Folksams lag-SM som arrangeras Gunnesbys Hästsportklubb utanför Göteborg. Storfavorit är Alleby som vunnit så många gånger tidigare.

 

Ny stortävling för unga

(2019-10-03 14:49)

Sweden International Horse Show bjuder på en riktig pangnyhet för Sveriges unga hoppryttare: Young Rider Best Friends – hopptävlingen med stor TV-sänd final i Friends Arena.

 

Innovatörerna bakom MIPS, som bland annat används i vissa ridhjälmar, belönas med Polhemspriset 2019.

 

Sök idrottsstipendium

(2019-10-03 12:25)

Det är dags att söka stipendium ur Prins Bertils och prinsessan Lilians idrottsfond.

 

Sitsträning i praktiken

(2019-10-02 15:00)

I dagens avsnitt av Hållbara Ryttare (6) får Johanna Due-Boje omsätta träning i praktiken.

 

Fjolårets vinnarklubb i ridborgarmärkestävlingen blev Lilla Edets Ridklubb från Västergötland. Klubben är på hugget i år igen. Grattis till segern i tredje etappen.

 

En bild säger mer än tusen ord! I vår nya bildbank har vi samlat friköpta och kostnadsfria bilder på hästar, ridsport och vår rika verksamhet.

 

Svenske hovslagaren Uno Yxklinten är nominerad till årets FEI Awards i kategorin FEI Solidarity.

 

I ridsporten jobbar unga för unga och för att stallet ska vara en trygg och trivsam plats att vara på. I september fick nya ”Ungdomspeppen” en succéstart. En inspirerande hösthelg som samlar unga kring samtal om trygghet och ledarskap.

 

För att uppmärksamma unga initiativ eller satsningar som bidrar till en mer inkluderande ridsport har vi instiftat ”Ridsportens trygghetspris” tillsammans med Hugo Stenbecks stiftelse. Nu kan du nominera kandidater till priset 2019.

 

Svenska Ridsportförbundet söker tre ledare för ungdomslandslagen i hoppning.

 

Nominera Årets eldsjäl

(2019-09-27 13:58)

Ofta tas de för givet. De gör ett hästjobb värt guld och ridsportsverige så mycket rikare. Ja du vet ju vilka vi pratar om...

 

Två sexåringar och tre sjuåringar är uttagna till unghäst-VM i fälttävlan, den 17-20 oktober i Le Lion d’Angers, Frankrike.