Nyheter från förbundet

Henrik von Eckermann på Peter Pan tog hem segern i fredagens högsta klass vid den femstjärniga hoppningen i franska St Tropez.

 

Varje förening behöver ha medlemmar som gillar att jobba när det är aktiviteter, vill stå i kafeterian eller hugga in och måla och spika. Inte minst för att bygga tillhörighet och gemenskap i föreningen.

 

Fyra ekipage har tagits ut för att representera Sverige på unghäst-VM i fälttävlan i franska Le Lion d’Angers 15-18 oktober.

 

Fyra kuskar till enbets-VM

(2020-09-17 14:32)

Enbets-VM i sportkörning är ett av få internationella mästerskap som blir av under 2020. Världsmästerskapet avgörs 21-25 oktober i franska Pau och fyra svenska kuskar är nominerade till att delta.

 

I mars, när coronapandemin bröt ut, rekommenderade både Svenska Ridsportförbundet och Riksidrottsförbundet att till exempel årsmöten skulle skjutas upp eller genomföras digitalt.

 

Nu stå det klart att årets upplagor av både Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponnyallsvenska kommer att avgöras under hösten. Coronapandemianpassade regler och alla tävlingsplatser är klara.

 

(Uppdaterad 16 september) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

 

Om du missat dokumentärserien "Heja Sverigelaget!" finns den på UR SVT Play. Serien handlar om hur det är att leva med en intellektuell funktionsnedsättning och hur viktig idrotten kan vara för att utvecklas och må bra, både fysiskt och psykisk...

 

För att få ett underlag till remissvaret på det som i folkmun kallas ”gödselutredningen” eller ”övergödningsutredningen” skickade Svenska Ridsportförbundet i juni ut en enkät. Stort tack till er som tog er tid att svara.

 

Träning för hopptalanger

(2020-09-14 08:14)

Har du en talangfull unghäst? Landslagsledningen i hoppning bjuder in till träning för förbundskapten Henrik Ankarcrona i höst.

 

Det blev flera svenska placeringar vid de femstjärniga hopptävlingarna i Valkenswaard, Nederländerna. Och Louise Romeike fortsatte sin segerrad, den här helgen i Tyskland.

 

Hemmalaget Flyinge RF höll undan hela vägen på Folksam lag-SM i fälttävlan för ponny. Andralaget från arrangörsklubben stod för en raketupphämtning i terrängen och vann bronset. Silvret gick till Katrineholms RF som också avancerade under sönda...

 

Enköpingsklubben var bäst i höstens omstart av Folksam Ponnyallsvenska i hoppning. Detta när första omgången i zon Nord reds hos Heby Ryttarförening.

 

Sara Henriksson, regerande svensk mästare i distansritt, vann den internationella distanstävlingen över 160 km i polska Kliczkow på fredagen.

 

På Värmdö utanför Stockholm jobbar ett hästigt nätverk för fler och säkra ridvägar tillsammans med kommunen och markägare. Den 13 september firas det framgångsrika arbetet med uteritt.

 

Helena Ager in i EEF

(2020-09-11 09:10)

Helena Ager, Kungsängen Sportryttare, ledamot av Sveriges Paralympiska Kommittés paralympiska utskott, och med lång rutin av parasporten, har blivit invald som ledamot i Europeiska Ridsportförbundets (EEF) Para Equestrian Working Group.

 

Olof Axelsson blir ny dressyrsamordnare för fälttävlanslandslagets ungdomar.

 

För att uppmärksamma unga initiativ eller satsningar som bidrar till en mer inkluderande ridsport har vi instiftat ”Ridsportens trygghetspris” tillsammans med Hugo Stenbecks stiftelse och Stiftelsen Friends.

 

Nominera Årets Ridskola

(2020-09-09 05:59)

Rider du på världens bästa ridskola eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll, vill vi ha din hjälp att utse Årets ridlärare och Årets ridskola 2...

 

Rider du på världens bästa ridskola eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll, vill vi ha din hjälp att utse Årets ridlärare och Årets ridskola 2...

 

Malmö Stad har gjort en mångmiljonsatsning på ridsporten och kommer att ha fyra fräscha ridskolor. Fritidsnämnden har ett väl fungerande samarbete med föreningarna och har också tagit beslut om olika stöd till följd av coronakrisen.

 

Ridhandboken i ny upplaga

(2020-09-07 18:48)

Ridhandboken 1 är ett standardverk i ridsportvärlden och grundboken i våra ridutbildningar. Nu finns den i en ny omarbetad upplaga med ännu skarpare fokus på hästvälfärd.

 

Tomas Eriksson, dubbel världsmästare i sportkörning, blir en av deltagarna i Mästarnas mästare.

 

I helgen avgjordes Folksam par-SM i mounted games på Göteborg Horsepark. Arrangör var Alleby Ridklubb.

 

Helgen har inte bara bjudit på dressyr- och fälttävlansframgångar. Även de svenska hoppryttarna har hållit sig framme i prislistorna. I Aachen krönte Henrik von Eckermann helgen med en andraplats i Grand Prix-hoppningen.

 

Patrik Kittel kom hem från Tyskland och red hem sitt sjunde SM-guld i Folksam SM i dressyr på Strömsholm. Vinnarhästen heter Delaunay, en häst som Patrik red på EM i Göteborg 2017, och även vann SM med i fjol. Segersta Sportryttare vann lagguld...

 

Louise Romeike har haft en riktigt bra helg vid de internationella tävlingarna i fälttävlan i polska Sopot. Etta, tvåa och fyra blev resultatraden i CCI4*-S, den korta fyrstjärniga klassen.

 

Gärds Ryttarförening vann Folksam lag-SM i fälttävlan. Ett mycket litet startfält, men en spännande och öppen tävling. Mästerskapet för häst arrangerades under helgen av Flyinge RF på terrängbanan Flyinge/Revinge.

 

Fyra SM-guld delades ut till pararyttarna under Folksam SM i paradressyr på Strömsholm. Anita Johnsson tog sitt åttonde SM-guld, Louise Etzner Jakobsson vann med en lånad häst, Carolin Rutberg är tillbaka med Mirage och Lena Malmström vann grad...

 

Under lördagen avgjordes ungdomsklasserna, U25 och young rider, på Folksam SM i dressyr på Strömsholm.

 

Sponsorer

Annons