DSC_4020

Nominera årets ungdomsledare och ungdomssektion

2015-09-29 23:00

Ungdom

ViiStalletFOTO: Svenska Ridsportförbundet

Vi i stallet 2015

2015-03-17 00:00

Nu är det dags att starta upp årets lärgrupp kring Vi i Stallet-tävlingen.

Under teorikursen utgår ni från boken Vi i stallet som innehåller de fyra kapitlen Så funkar hästen, Vi i stallet, Krya kusar och Sitt upp. Varje år är det ett kapitel som ligger till grund för tävlingen. 

Aktuellt kapitel för 2015 års tävling är Vi i stallet, och det är det gula kapitlet i boken. 

Boken Vi i stallet beställs på www.sisuidrottsbocker.se

Den 9 maj kl 12.00 på Theleborgs Ryttarsällskap går finalen av stapeln. Inbjudan hittar ni här: http://www3.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_42889/cf_559/Vi_i_stallet_2015-inbjudan.PDF.

Mer information om Vi i Stallet 2015 hittar ni på Svenska Ridsportförbundets hemsida http://www3.ridsport.se/Ungdom/Vi-i-Stallet/

ridskola-2FOTO: Mikael Sjöberg/Svenska Ridsportförbundet

Amanda Broman - årets ungdomsledare i Småland

2014-11-04 09:24

Amanda från Svarttorps RS har av Smålands DUS utsetts till årets ungdomsledare i Småland. Därmed är hon också Smålands nominering till årets UL i Sverige som utses av SvRFs CUS.

Här följer DUS motivering:
"Årets ungdomsledare är en person som har tagit ungdomsledarrollen på allvar. Ungdomsledaren ser till att ingen blir utanför, alla får vara med. Det arrangeras dagar i stallet, studiecirklar och en lördagskväll är det inte ovanligt att se ungdomsledaren leka kurragömma på anläggningen med ungdomarna. Den här ungdomsledaren visar vad ridsporten betyder och att man har mycket att lära. Och något säger oss att om man har en fråga eller behöver hjälp så är de inga problem att fråga henne!"

Stort grattis Årets Ungdomsledare Amanda Broman från Svarttorps Ryttarsällskap!  

ungdomFOTO: Mikael Sjöberg/Svenska Ridsportförbundet

Jönköpings FRK har årets US i Småland

2014-11-04 09:14

Ungdomssektionen på Jönköpings Fältrittklubb har blivit utsedd till årets US i Småland. Därmed är de också Smålands bidrag till årets US i Sverige som utses av Svenska Ridsportförbundet.

Här följer DUS motivering:
"Årets ungdomssektion är en sektion som ställer upp för sina medlemmar, både barn och vuxna. Denna klubb håller kvar vid de gamla traditionerna samtidigt som de skapar nya i takt med att klubben utvecklas. Ungdomssektionen jobbar mycket med barns utveckling med hästar och nyblivna hästtokiga som kan behöva hjälp och ledning i stallet. Framtidsplanerna är många och alltid med tankar om säkerhet, hästkunskap och att ha kul. Även resor anordnas där klubbens gemenskap och sammanhållning byggs upp! Detta US sätter alltid sina medlemmar först! Är det någon som frågar ”-Kan jag få hjälp?” är de snabbare än blixten med att svara ”-Javisst!!”.
Det tycker vi i DUS är viktigt!"
Stort grattis Jönköpings Fältrittklubb till Årets Ungdomssektion! 

Vinnande lag Vi i stallet 2014

Vissmålens RK - bäst på häst

2014-05-05 11:04

Ett stort grattis till Vissmålens RK som vann distriktsfinalen av Vi i Stallet som gick av stapeln på Vetlandaortens RF den 3 maj.

Deltagande lag var: Vissmålens RK, Gnosjöandans RK och Svarttorps RS

DUS verksamhetsplan 2015

Läs mer

DUS mål 2015

Läs mer

DUS idébank på lekar och aktiviteter

Läs mer

Sponsorer

Annons