Working Equitation

Grenledare Working Equitation (WE)

Hanna Lindahl
0474-170 71
hanna@hannashasteri.se2019

RM-brons till Mia Säwe
Under helgen 17-18 augusti avgjordes Riksmästerskapet i Working Equitation, WE hos Surahammars Ryttarförening.
 
I RM-klassen svår som var den högsta mästerskapsklassen blev det en finfint brons för Mia Säwe och Akropolis från Ölmstad Rid- och Körsällskap. Stort grattis!

SmRF_Nyhetsbrev_September_Mia Säwe_2Medaljörerna i svårklassen, fr.v. Mia Säwe, Malin Hellstedt och Åsa Cidh.

Flera duktiga smålänningar deltog i de olika RM-klasserna, ni hittar resultaten HÄR.2018

Riksmästerskapet 2018

Mia Säwe från Ölmstad Rid-och Körsällskap tog silver när årets Riksmästerskap, RM i Working Equitation avgjordes den 29-30 september. 

Mästerskapet gick hos Göteborgs Fältrittklubb.

Riksmästerskap 2018
GULD: Johanna Nygren - Violino Alto Castel 10, Kungälvs Hästsportklubb
SILVER: Maria Säwe - Akropolis, Ölmstad Rid- och Körsällskap
BRONS: Maria Jurestam - Coornelius 7, Enköpings Fältrittklubb
Åsa Linnér från Ölmstad Rid- och Körsällskap slutade 4:a i RM klassen. 


Stort grattis!

Läs mer på Svenska Ridsportförbundets hemsida

SmRF_Nyhetsbrev_Oktober_WE RMRM-medaljörer i seniorklassen 2018.  


2017

Riksmästerskap 2017

Årets Riksmästerskap Working Equitation avgjordes hos Uppsala Ponnyklubb den 5-6 augusti. 

Maria Säwe från Ölmstad Rid och Körsällskap tog brons med Akropolis i mästerskapsklassen Senior svår. Stort grattis Mia!

För Småland tävlade även Åsa Linnér och Åsa Salteros som båda rider för Ölmstad Rid- och Körsällskap, de blev 5:e respektive 6:e-placerade i SM-klassen.

RM_Uppsala_SvarÅrets RM-medaljörer i seniorklassen.

2016

Riksmästerskap 2016

Årets Riksmästerskap i Working Equitation avgjordes hos Växjöortens Fälrittklubb den 27-28 augusti. De småländska ryttarna skördade stora framgångar och tog hand om 4 av de 6 mästerskapsmedaljerna. 

Seniormästerskap
Medaljörer:
Guld: Åsa Linnér - Prince Felicio, Ölmstad R&KS
Silver: Agneta Bertilsson - Timothy, Växjöortens FRK
Brons: Maria Säwe - Akropolis, Ölmstad R&KS

Juniormästerskap
Medaljörer:
Guld: Tuva Angantyr - Sibborps Winzent, Öveds Jakt- & FRK
Silver: Andrea Sjödin - Petite Fleur de Coeur, Trolleholms RF
Brons: Elin Hakelid - Charlie, Ölmstad R&KS

SmRf_Nyhetsbrev_September_WE-RM_Åsa LinnérÅsa Linnér och Prince Felicio tog hand om guldet i seniormästerskapet.

2015

Riksmästerskap 2015

Fina framgångar för smålänningarna Åsa Linnér och Maria Säwe, båda från Ölmstad Rid- och Körsällskap när årets Riksmästerskap i WE avgjordes hos Gripens RyttarföreningMaria Säwe med Akropolis (valack f-05, e Akribori-Everest, uppf Bröderna Andersson) tog hand om guldet och Åsa Linnér med Prince Felicio blev bronsmedaljör. Både Maria och Åsa ingår i landslagets A-trupp 2015.

2014

Riksmästerskapet 2014

Mia Säwe och Akropolis tävlandes för Ölmstads Rid och Körsällskap hade en lyckad helg när Riksmästerskapet i WE avgjordes hos Enköpings FRK den 30-31 augusti.

Mia och Akropolis red hem en delseger och en tredjeplacering vilket blev en fin tredjeplats totalt.

Från Småland och Ölmstads Rid- och Körsällskap deltog även Åsa Linnér och Prince Felicio i Riksmästerskapet.

2013

Riksmästerskapet 2013

Det första Riksmästerskapet i Working Equitationarrangerades av Malmköpings Ryttarförening den 7-8 september 2013. Småland stod för över en tredjedel av de kvalificerade ekipagen, varav hela 4 st. från Jönköping/Huskvarna/Gränna. RM innehöll en klass för juniorer och en för seniorer. 
Bland juniorerna som red på LA nivå kom Josefine Nordh från Ölmstad Rid- och Körsällskap på lektionshästen Hoffman på andra plats och Elsa Bohman från Vissmålens Ridklubb på tredje plats.
Seniorerna red på Medelsvår nivå och segrade gjorde Johanna Nygren från Kungälv på sin Violino, som hon tidigare i år red EM på (10:e plats). På delad 4:e platsen kom två av Ölmstad Rid- och Körsällskaps ryttare (tillika ridlärare på klubben) Åsa Linnér och Maria Säwe. Fullständiga resultat från tävlingen finns HÄR.
 

 

WE = Working Equitation är ridsportförbundets nyaste gren, men har mångårig tradition inom arbetet till häst i Europa. Som tävlingsgren har det liksom fälttävlan tre delmoment som alla värderas lika.
1. Dressyr, speciella dressyrprogram för respektive nivå inom WE, finns på förbundets hemsida. Bedöms som vanlig dressyr med att hästen arbetar i balans och form med betoning på bla tempoväxlingar.
2. Teknik , som dressyr fast praktiskt runt tunnor, över broar, olika mönster mellan tunnor mm. Ska visa en häst som även här rids i balans och form och som med förtroende för ryttaren villigt utför de olika momenten. Bedöms som i dressyren
3. Speed,  en teknikbana fast på tid, rätta vägar och en smidig vändbar häst är bra, för nedslag av hinderdel ger tidstillägg.
 
Varje gren ger en delsegrare som får högst poäng, därefter i fallande skala (som ponnyallsvenskans lag), efter att de tre momenten ridits så räknas poängen ihop och placerade utses.
WE följer utbildningsskalan med klasserna LE, LD, LC, LB, LA för att därefter komma till Msv där teknikbanan rids i galopp med en hel del byten i språnget, högsta graden är Svår klass där alla moment rids på en hand.
 
Mer information finns på SvRFs sida där du hittar även TR och dressyrprogram finns HÄR.

Senast uppdaterad: 2019-08-26

Annons