Ungdomsdag Patrik Kittel dressagetour

2018-05-01

2018-04-21 Hölls en ungdomsdag på Smedstad ridsportcenter tillsammans med Patrik Kittel där ungdomar i åldrarna 13-20 år deltog. Temat för dagen var Hållbara ryttare och det hölls bl.a. föreläsningar om träning, kost och hur man kan tänka för att kunna utvecklas.

Strax över 50 st ungdomar i åldrarna 13-20 år samlades kl 9:00 i teorisalen på Smedstad. Dagen började med att Selma Claar (SAAB) och Josefine Linder (Smedstad ridsportcenter) hälsade välkomna och gick igenom dagens schema.

 

Efter det så var det dags för CUS och DUS att presentera sig. Sofia Wodlin och Isa Olsson från DUS presenterade vad DUS är för något och vad dom kommer jobba med under året. Josefine Ahlgren från CUS presenterade CUS och pratade om projektet trygga idrottare.”Trygga idrottare” är ett projekt som CUS jobbar med för att skapa en tryggare miljö för idrottare inom ridsporten. En del som CUS har jobbat med inom projektet är att ta fram ”Trygg i stallet” – en verktygslåda som är till för att skapa en tryggare miljö för alla inom ridsporten. I verktygslådan så finns det bl.a. sammarbetsövningar för att man ska lära känna varandra bättre och hjälpas åt att lösa dom olika problemen. Alla delades in i mindre grupper för att sen prova på ”Knuten”. Alla grupperna lyckades lösa uppgiften bra och teorisalen fylldes snabbt med skratt när dom skulle lyckas lösa upp knutarna.Knuten

 

Sen var det dags för dom två första föreläsningarna! Gruppen delades på hälften och var med på 2 st 30 minuter långa föreläsningar med Michelle Lennings och Elenore Simberg.

Michelle Lennings

Michelle föreläste om kost och träning och hur viktigt det är att vi faktiskt tar hand om oss själva. Oftast så är hästarnas foderstat noga uträknade, men är det inte lika viktigt att vi får i oss rätt bränsle för att kunna prestera? Samma sak gäller träning, om vi tränar hästarna för att do ska bli bättre och starkare så måste ju även vi träna för att kunna hålla samma nivå. Hon gav olika tips på hur man kan lägga upp sin kost och träning för att man ska må så bra som möjligt.

Elenore Simberg

Elenore Stimberg pratade om hur man hittar en motivation och drivkraft som tar dig fram till dina mål, även när du jobbar i motvind. Elenores väg till framgång har inte alltid gått spikrakt framåt, hon tog oss med på en resa från när hon var liten och stal hennes syskons hästar när dom var i skolan till hur det var att jobba som beridare i Tyskland till hur hon startade sin egen verksamhet som hon driver idag. Det har varit många olika typer av problem som hon har stött på under åren som lätt hade kunnat få vem som helst att ge upp, men med tillräckligt mycket motivation och drivkraft så kan alla uppnå sina mål.

Efter föreläsningarna så vart det dags för lite mellanmål. Det diskuterades mycket om föreläsningarna och många tankar och idéer väcktes under pausen.

IMG_3658 (1)

Efter pausen så var det dags för Patrik Kittel att ta oss med på hans resa från när han började rida tills där han är idag. Han berättade bl.a. om hans första häst, hans tid på ridsportgymnasiet, framgångar och motgångar, hans första OS osv. Det var väldigt spännande och inspirerande att höra hur Patrik har jobbat sig fram till dom resultaten som han har gjort. 

"Va som en gummianka! Om någon trycker ner dig, se till att ploppa upp igen!" - Patrik Kittel

När förelesningen var klar så var det en frågestund där alla som ville fick ställa frågor till Patrik. Det var väldigt poppulärt och mycket givande! Vi fick många bra tips och tricks! Sist av allt så fick alla som ville ta kort med Patrik.

Tack så mycket till alla som höll i den här träffen för en väldigt lyckad dag på Smedstad!

dus11

Sponsorer

Annons