Ungdomsdagen

 

Vad är DUS Ungdomsdag?

 

I början av varje år anordnar vi i DUS Skåne i samarbete med Flyinge en gratis inspirationsdag på anrika Flyinge Kungsgård. Den huvudsakliga målgruppen är ungdomar anslutna till förbundet, men alla är självklart välkomna, aktiva som allmänhet och stora som små! Syftet med Ungdomsdagen är att genom clinics och shower visa bredden av vår sport och samtidigt erbjuda alla möjligheten att kostnadsfritt ta del av en dag med hästen i fokus. Vi anordnar clinics med välkända namn i såväl hoppning som dressyr samt uppvisningar inom t ex voltige, körning, gymkhana, WE. Ungdomsdagen 2013 lockade nära 600 besökare.

 

Unikt för Ungdomsdagen är att alla deltagare ställer upp ideellt. Vi är mycket måna om att de som engagerar sig i dagen är goda förebilder och verkligen kan inspirera våra ungdomar. Samtidigt är det viktigt att de som håller clinicsen besitter ett stort kunnande och en förmåga att överföra detta till publiken. Horsemanship såväl som sportmanship är också två viktiga faktorer vi tittar på när vi väljer namn till dagen. Genom åren har namn som Maria Gretzer, Jens Fredricsson, Alexander Zetterman, Fredrik Persson, Jan Jönsson, Charlotte Haid-Bondergaard och Sofie Lexner engagerat sig för våra ungdomar!

 

flyinge

 

Och här kan ni läsa lite om ungdomsdagen 2013!

http://www3.ridsport.se/Hast-och-Ryttare/Nyheter/Nyheter/2009/Frientreochkandadragplaster-SkaneDUSkanarrangorsknepensomlockar/

 

Inbjudan hittar ni längst upp till höger


Senast uppdaterad: 2013-12-07

Sponsorer

Annons