Pether Markne och Ann Catrin ”Ankan” Carlsson är två topptränare som är engagerade av Svenska Ridsportförbundet för att bygga för framtiden. I en särskild satsning har lovande unga hopphästar valts ut för extraträning för de två tränarna.

 

Efter Folkhälsomyndighetens förändrade rekommendationer att resor på en till två timmar från hemorten kan göras, har Svenska Ridsportförbundet beslutat att utöka upptagningsområdet för tävling.

 

Lär av landslagsryttarna när hoppkapten Henrik Ankarcrona bjöd in kända gäster Live på Instagram under vecka 21. ”Talkshowen” är en del av satsningen Säker med häst i samarbete med Folksam. Du hittar de tre programmen på Instagram.

 

SM i körning inställt

(2020-05-22 08:25)

Årets SM i sportkörning som var planerat den 6-9 augusti hos Åstorpsortens Ryttarförening är inställt.

 

Den här våren och försommaren har varit helt annat än vanlig för oss alla. Coronapandemin har stängt stora delar av samhället och det har naturligtvis drabbat både ridsporten och idrotten i stort.

 

Boosta din sportkarriär

(2020-05-19 14:21)

Är du satsande ryttare eller kusk? Vill du boosta din sportkarriär och coachas av de bästa? Nu öppnar ansökningsperioden till Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram, nivå 3 och 4.

 

Inför sommarens ridläger

(2020-05-19 08:15)

Folkhälsomyndigheten meddelade den 18 maj att idrottsskolor, ungdomsläger och liknande kan genomföras med deltagare födda 2002 och senare. Detta förutsatt att verksamheten sker i närområdet och i mindre grupper.

 

4064 idrottsföreningar och 49 specialidrottsförbund har sökt kompensationsstöd för corona från regeringens krispaket som RF fördelar, meddelar RF på måndagen.

 

(Uppdaterad 20 maj) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

 

Med anledning av inställda tävlingar och förändringar i tävlingsterminen har Dressyrkommittén beslutat om ändrade kvalregler för SM i dressyr.

 

Svenska Ridsportförbundet har beslutat att lägga utomhus-SM i hoppning vecka 33 i Falsterbo. Därmed aktualiseras frågan om SM-kval och nu söker förbundet arrangörer till särskilda SM-kval på nationell nivå, inom ramen för de restriktioner som g...

 

Det är få internationella mästerskap för ungdomsryttarna kvar i tävlingsterminen. På onsdagen kom beskedet att EM i hoppning för young rider, junior och children i Vilamoura, Portugal, liksom det samlade Ponny-EM i Polen är inställda.

 

Svenska Ridsportförbundet har tilldelat Falsterbo årets utomhus-SM i hoppning. SM:et avgörs 11-16 augusti för alla ålderskategorier av ryttare och delas upp på två parallella arrangemang.

 

Skogslottens Ryttarförening i Norrköping ställde in hopp-SM utomhus i år. Nu får föreningen en ny chans att ordna ett samlat utomhus-SM i hoppning nästa år, 10-15 augusti 2021. Det beslutade Svenska Ridsportförbundet i går.

 

Med anledning av inställda tävlingar och förändringar i tävlingsterminen blir det flera ändringar i kvalreglerna till utomhus-SM i hoppning.

 

Det gäller att hålla i och hålla ut. Det har varit en tung vår med restriktioner på flera håll i samhället, och många är nu otåliga att komma igång med olika aktiviteter igen, inte minst inom ridsporten.

 

Fram till den 15 maj kan föreningarna söka kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet. Kontakta ert RF/SISU-distrikt om ni behöver hjälp.

 

Fram till 7 juni kan föreningar söka medel från ATG Drömfond. Vinnaren får 150 000 kronor till ett projekt som syftar till inkludering och att motverka utanförskap.

 

EM i hoppning, dressyr, fälttävlan och para-dressyr 2021 är inställda.

 

De klubbar som valt att godkänna medlemskap i TDB, måste nu även göra det för de personer som löser förbundslegitimation och/eller tränarlicens.

 

Det rustas och fejas på landslagsryttarnas hemmaanläggningar. Nu när det inte finns några tävlingar finns plötsligt tid att göra annat.

 

VM och Junior-EM i ridsportgrenen voltige 2020 ställs in. Mästerskapen skulle avgöras på svensk hemmaplan på Flyinge utanför Lund 29 juli – 2 augusti i år.

 

Ponny-SM i dressyr flyttas och helgen i höstlovsveckan ser ut att bli en riktig dressyrfest, förutsatt att läget med coronakrisen är ett annat än nu.

 

Hoppkommittén har beslutat att flytta två finaler från utomhus-SM till inomhus-SM. Det rör inverkan och ungponnyer.

 

- Falsterbo Horse Show är årets höjdpunkt för väldigt många människor. Vi valde därför att hålla hoppet uppe så länge som det var möjligt, men nu har tiden hunnit ifatt oss och det är med stor sorg som vi tvingas ställa in, säger Jan-Olof Wanni...

 

Ny medlemsförening

(2020-05-06 12:34)

Vi hälsar Rekasta Ridsällskap, Upplands Ridsportförbund, välkommen som ny medlemsförening i Svenska Ridsportförbundet.

 

SM i voltige inställt

(2020-05-06 10:54)

Årets SM i voltige är inställt.

 

Säkerheten kring fälttävlan är ett ständigt pågående arbete. Fokus har främst legat på hur säkerheten ska fungera under tävling. Nu finns rekommendationer för att hyra ut eller bedriva träning på terrängbana.

 

Fler av ridsportens tävlingar och mästerskap ställs in på grund av coronapandemin. Senast i raden är sportkörningens VM för fyrspann och EM för unga kuskar. Samtidigt flyttas dressyrens unghäst-VM till december.

 

Svenska Ridsportförbundet öppnar för tävlande för barn och unga från och med den 1 juni. Tävlingsstoppet för övriga tävlingar kvarstår tills vidare.

 

Sponsorer

Annons