Distriktsmästare 2018

2018-08-23

                   Nu har 2018 års alla DM medaljörer korats!

Fälttävlan


Först ut var DM i fälttävlan 18-19 augusti på Hofors Ridsällskap.

I junior/YR var två ekipage anmälda och ett av dom, Felicia Dilén HRS och Bamora, fullföljde. Hon tog därmed guldmedaljen. I avdelningen senior hade vi fem anmälda ekipage och medaljer i samtliga valörer kunde delas ut. Guldet gick till Tora Olsson HRS och Anolanda D, silver Hanna Krutzén MHHF och Guadeloupe medans Frida Hellbom HRK och Fire Dargonfly jobbade hem bronsmedaljen.

På söndagen gick DM för ponny och uppdelat i upp till 13 år där vi hade fem starter samt kategorin 14-20 år där sex ekipage var anmälda. I upp till 13 red samtliga ekipage i P70 och guldet gick till Emmy Mattson DKRS och Top Cool K. Silvermedaljen kämpades hem av Tuva Lundh SORF med Sofie medans bronsmedaljen gick till Maja Hedin HRS på Corvette.

emmy

                                   Emmy Mattsson och Top Cool K

 

I åldersgruppen 14-20 red tre ekipage i P80 och tre i P90. Wilma Lindgren HRS och Munsboro Don som red hem guldmedaljen tävlade i P90 medan silvermedaljören Alice Klarfelt HRS på Cadfach Rhufeinaidd och bronsmedlajören Ida Olsson HRS på Interna 2 red i P80.

Stort Grattis till er alla och bra jobbat!

 

Ponnyhoppning


Söndagen den 26 augusti avgjordes striden om medlajplatserna i ponnyhoppning på Hudiksvalls Rid & Ponnyklubb. Klassen gick i LA bed A:1a och det var 29 ekipage anmälda totalt.

I kat B red Thelma Bergström GPK på Rockside Mystifyre den enda felfria ritten och kunde säkert plocka hem guldmedaljen. Silvret gick till Olivia Bergåkra NHS och Munsboro Goran. Olivia red på snabbaste tiden men fick tyvärr ett nedslag. Selma Staffare MHHF med Parc Chit Cart fick bronsmedaljen.

Kat B

Kat C hade flest starter och där red två ekipage två felfria rundor. Av dessa två red Ida Eriksson FRH och Famous snabbast i omhoppningen och kunde därmed säkra guldet. Silvret gick till Sanna Löfstrand MHHF och Dolan Tina Lass. Bronsmedaljen gick till Alwa Larsson TRK och Hollywoods Beauty. Dom red en felfri grundomgång men fick fyra fel i omhoppningen.

Kat C

I kat D var det två ekipage som red felfritt i grundomgången. Lovisa Bäremo FBSR på Springhill Rebellious och Linn Sjöström STORK på Bastubackens Norah. I omhoppningen hade Linn den snabbaste ritten men fick tyvärr 12 fel. Det gav henne silvermedaljen och Lovisa som fick fyra fel i omhoppningen knep därmed guldet. Linn Schedin HRPK och Nobel Ben fick dagens sista bronsmedalj runt sin hals.

Kat D

Foton: Lilian Axelsson

Stort Grattis till er alla och fortsatt lycka till!

Hoppning Häst

 

Helgen 15- 16 september gick DM i hoppning för stor häst på Hudiksvalls rid- & ponnyklubb. Seniorer på lördagen och juniorer/YR på söndagen. På lördagen hade vi 14 st anmälda i DM klassen som avgjordes i 1.30 bed A:1a. Maria Sedvall och Calippo red hem guldet efter två felfria rundor och den snabbaste tiden medan Felicia Lång ocg Third Time Lucky som också red två felfria rundor men på något sämre tid fick silvermedaljen. Bronset gick till Ronja Frans och Innosense som hade fyra fel i omhoppningen.

seniorer

I söndagens DMklass för juniorer/YR var det 8 st ekipage anmälda och det hela avgjordes i 1.20 bed A:1a. Guldmedaljen säkrades av Malva Pettersson och Enzo som red två fina felfria rundor och hade en snabbare tid än silvermedaljören Clara Solander på Carina van de Zuuthoeve som också hade två fina felfria rundor. Bronsmedaljören Danielle Björk på Genua B red en felfri grudomgång men fick fyra fel i omhoppning.

juniorer

Foto: Lilian Axelsson

Stort Grattis till Er alla och fortsatt lycka till!

Dressyr ponny

Lördagen den 22/9 var det så dags för dressyr. Denna dag skulle ponnyekipagen kämpa om medaljerna.Först ut var Kategori B där Olivia Bergåkra och OlliesFelix NHS var den som vann guldet. Silvermedalen gick till Hanna Järvinder och Guld HRPK och bronset till Nike Jansson Pärlemo 4545 GPK.

Dress kat B

I Kat C gick guldet till Emmie Walldén och Napoleon GPK, silvret till Julia Enqvist och Harmonins Compis HRPK samt bronset till Ella Stolpe och X-aminator GPK.

Dress kat c

I Kat D vann Emilia Bergåkra och Jarno RP145NHS guldmedlajen medan Saga Larsson och Nijebert.s Cupido HRPK vann silvermedaljen och Clara Jonsson på Hedemand's Aurora vann bronsmedaljen.

Dress kat D

Stort Grattis till Er och fortsatt lycka till!

Foto:Jessica Schnell

Dressyr häst

Så var det då dags att kora de sista Distriktsmästarna för detta år. Storhäst ekipagen kämpade om medaljerna lördagen den 29 september på Hudiksvalls Rid- & Ponnyklubb.

I klassen för juniorer/YR var 5 st ekipage anmälda och bedömningen gick i MSVC:2

Guldmedaljen gick till Emilia Bergåkra och My Friend NHS, medan silvermedaljen hamnade hos Saga Larsson och Elliot Af Erikgården HRPK och bronsmedaljen vanns av Elin Schönborg och Lady Sassa NSRF.

Dressyr juniorer  

Foto: Sigrid Bergåkra

Jun 

Foto: Jessica Schnell

Bland Seniorryttarna var det 7 st ekipage anmälda. Här gickbedömningen i MSVB:5.

Guldet gick till Sigrid Bergåkra med Isack NHS och Silver till Tone Krogstad och Beauprice SORF den sista bronsmedaljen för året vann Jessica Schnell och Fazer HRPK.

Stort Grattis till Er och fortsatt lycka till!

Senior Dressyr 

Foto: Lilian Krogstad

Sen  

Foto: Jessica Schnell

Ett stort Tack till Hofors RS och Hudiksvalls RPK som haft hand om värdskapen för årets Distriktsmästerskap!

Sponsorer

Annons